Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΤΩΡΑ στη Σάμο: Σεισμός 4,2 ρίχτερ και φωτιά στο ΚΥΤ


Δεν λέει να ησυχάσει το ακριτικό νησί της Σάμου...Και σεισμός και πυρκαγιά στο ΚΥΤ σήμερα πρωί πρωί στο νησί που ακόμα μετράει τις πληγές του από τον μεγάλο σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στη Σάμο

Ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:49 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 285 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Σάμου στο ίδιο περίπου σημείο του μεγάλου σεισμού.

Φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στο ΚΥΤ της Σάμου, σε κοντέινερ που στεγάζονται τα μαγειρεία ή ο ιματισμός, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Ακούγονται εκρήξεις από φιάλες υγραερίου

Ο καπνός είναι πυκνός, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις από φιάλες υγραερίου και καίγονται πλαστικά. Η φωτιά φουντώνει συνεχώς από τα εύφλεκτα υλικά και όπως εκτιμούν οι πυροσβεστικές αρχές θα κρατήσει αρκετές ώρες.

Επιτόπου έχει σπεύσει ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη και επιχειρεί ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω. 

Η περιοχή γύρω από το κοντέινερ έχει εκκενωθεί και οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, δεν καίγονται σκηνές, ενώ η κατάσταση στον υπόλοιπο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι ομαλή.

Πηγή ΕΡΤ Β. Αιγαίου, Ρεπορτάζ Χάρης Ζαβουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom