Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Θεσ/κη: Νέα εστία μετάδοσης,22 κρούσματα σε γηροκομείο - Κι άλλος νεκρός στο Ασβεστοχώρι, 233 οι νεκροί στη χώρα


Νέα διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ3, που μεταδίδει το voria.gr, 12 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων
«Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι εχθές το protothema.gr είχε αποκαλύψει ότι 35 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για 11 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο ανέρχεται σε 45.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Seleo.gr, πρόκειται για 22 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων 15 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και επτά άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οίκος ευγηρίας φιλοξενεί συνολικά 45 ηλικιωμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων είναι 30. Σήμερα θα υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι.

Η διεύθυνση λέει ότι τηρούνταν τα μέτρα και η μόλυνση προέκυψε αφότου κάποιος από τους ηλικιωμένους επισκέφθηκε εξωτερικό ιατρείο.

Έχασε τη μάχη ένας 88χρονος - Στους 233 οι νεκροί στη χώρα
Ένας 88χρονος που είχε υποκείμενα νοσήματα, ο νέος νεκρός που συνδέεται με τη διασπορά του ιού στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου 

Άλλος ένας θάνατος που συνδέεται με τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή», στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τη «μάχη» έχασε ένας άντρας 88 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 233.

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο έκτος νεκρός από το γηροκομείο.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom