Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Σοκ στις Σέρρες: Νεκρό βρέφος ενός έτους σε αρδευτικό κανάλι στην Ηράκλεια - Δύο συλλήψεις (φωτο & βίντεο)


Νεκρό βρέθηκε ένα αγοράκι ενός έτους, το πρωί της Παρασκευής, στην Ηράκλεια Σερρών.

Στις 00:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, όταν συγγενικό πρόσωπο του μικρού παιδιού δήλωσε την εξαφάνισή του, από το σπίτι στο οποίο έμενε.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού του και σήμερα το πρωί στις 09:00 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε κοντινή απόσταση από την οικία του, σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Το άτυχο βρέφος ηλικίας ενός έτους διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιμέλεια του βρέφους είχε συγγενικό του πρόσωπο μιας και οι Ρομά γονείς του είναι φυλακισμένοι.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών.
http://www.thestival.gr/

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη αδερφή του ήταν αυτή που αντιλήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ότι το παιδάκι έλειπε και τους ενημέρωσε. 

Αμέσως άρχισαν να ψάχνουν, ενώ δηλώθηκε η εξαφάνιση και στην αστυνομία. Τελικά, νωρίς σήμερα το πρωί, μια συγγενής βρήκε το παιδί μέσα στο κανάλι, κάτω από μία ξύλινη πόρτα.



Όσον, αφορά τους γονείς του, πρόκειται για Ρομά, φέρονται να είναι έγκλειστοι σε φυλακές και το παιδί φέρεται να έμενε με την αδερφή του, η οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους του συνοικισμού, είναι ανήλικη. Την επιμέλεια των παιδιών κατά πληροφορίες είχαν κάποιοι θείοι της οικογένειας.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο γονείς του βρέφους είναι έγκλειστοι φυλακών ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είχε την επιμέλειά του.

«Μόλις το έμαθα, λυπήθηκα πάρα πολύ. Προ καιρού είχαμε περίφραξη σε αυτό το κανάλι την οποία αφαίρεσαν οι ίδιοι. Εδώ είναι κανάλι το οποίο είχαμε περιφραγμένο πολύ καλά. Το σπάσανε, το κλέψανε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά. Θα το φτιάξουμε ξανά», λέει ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσομπανίδης.

Η θεία του παιδιού μιλώντας σε τοπικά Μέσα υποστήριξε: «Μου είπανε ότι η ανιψιά μου πήγε να πάρει στις έξι το πρωί γάλα και μετά είπαν ότι χάθηκε το μωρό. Πήρα το πρωί τηλέφωνο και μου είπαν ότι το βρήκαν νεκρό, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τίποτα»

Δείτε βίντεο: Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σε αρδευτικό κανάλι στις Σέρρες


https://www.protothema.gr/

Δύο συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις,παππού και θείου του βρέφους,ενώ την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αντιμετωπίζει και μια γυναίκα.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε βάρος του παππού και του θείου του βρέφους, καθώς και σε μία ανήλικη, η οποία δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το άτυχο αγοράκι.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας:

«Σήμερα (19 Ιουνίου 2020) τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών, δηλώθηκε από ημεδαπό άνδρα η εξαφάνιση βρέφους ενός έτους περίπου.

Το βρέφος εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, μέσα σε αρδευτικό κανάλι, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου διέμενε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου, σε βάρος 2 συγγενικών προσώπων του βρέφους και μίας ανήλικης ημεδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom