Σάββατο 23 Μαΐου 2020

«Ζούγκλα» το παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου (φωτο)


«Βροχή» καταγγελιών για την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου. «Ζούγκλα» το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που είναι ανήσυχοι λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Πολλά και δικαιολογημένα παράπονα εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου καθώς για ακόμη μια φορά φαίνεται να εγκαταλείφτηκε στην τύχη του ο χώρος, καθώς έχει «πνιγεί» στα χόρτα!

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ο φόβος μεγάλος, τόσο για κάποια φωτιά (αν και φυλάσσεται), όσο και για το ότι έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με τα χορτάρια να έχουν ξεπεράσει το φυσιολογικό μέγεθος και να έχουν μετατρέψει τον περίβολο του παλιού νοσοκομείου σε «ζούγκλα», όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής.

«Τα χόρτα βγαίνουν και έξω από την περίφραξη και φυτρώνουν ακόμη και στη βάση του τοίχου. Επειδή φοβόμαστε ακόμη και για φίδια προσπαθούμε να καθαρίσουμε ότι προεξέχει από την περίφραξη, για να έχουμε το αίσθημα ότι καθαρίζουμε τα σημεία που μπορούμε, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία, ούτε έχει ουσία αυτό που κάνουμε, είναι απλά για το αίσθημα της καθαριότητας και μόνο» ανέφερε ηλικιωμένη κάτοικός που προσπαθούσε να ξεριζώσει χόρτα από τον τοίχο του παλιού νοσοκομείου τη στιγμή που η «Σ» βρέθηκε στο σημείο.

Το παλιό νοσοκομείο είναι εντός του αστικού ιστού, ενώ πολλοί εκ των καταγγελλόντων του θέματος στη «Σ» τονίζουν: «δίπλα είναι σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται, υπάρχει ανάγκη να καθαριστεί άμεσα ο χώρος. Ας αναλάβει και πάλι ο δήμος πρωτοβουλία, όπως έκανε και στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές και ας μην είναι δική του η ευθύνη. Δεν γίνεται να υπάρχει η «ζούγκλα» αυτή μέσα σε κατοικημένη περιοχή».

Βέβαια η εικόνα είναι χίλιες λέξεις…
Κώστας Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom