Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η σημερινή ενημέρωση από τον Τσιόδρα και το νέο υφυπουργό Χαρδαλιά,χωρίς τον Κικίλια (βίντεο)

21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 352 συνολικά

Η καθιερωμένη πλέον απογευματινή ενημέρωση για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα,τα οποία συνεχώς αυξάνονται,έγινε σήμερα και πάλι από τον κύριο Σωτήρη Τσιόδρα και το νέο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά,χωρίς όμως τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.



Εξακολουθεί να εξαπλώνεται ο Covid-19 στην χώρα μας, με τα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, να είναι 21.

51 είναι τα απροσδιόριστα κρούσματα, ενώ εννέα εκ των νοσηλευομένων είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και 10 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον κορονοϊό έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες, με το σύνολο των κρουσμάτων στην χώρα μας να φτάνει πλέον τα 352.

Μπαίνουν σε λειτουργία νέες πτέρυγες  νοσοκομείων για περίθαλψη ασθενών.

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση για τον κορονοϊό και αναλυτικά όσα είπε για τα νέα μέτρα ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς
Διευκρινίσεις για τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, μετά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

"Αναστέλλεται από την Τετάρτη η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή . Το μέτρο δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, δηλαδή φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα, τα μίνι μάρκετ, το ντελίβερι στη διατροφή, τα περίπτερα, τα πρατήρια καυσίμων και τις τράπεζες" είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

"Επίσης, δεν αφορά σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών κούριερ, σε συνεργεία αυτοκινήτων, σε pet shops και σε καταστήματα γεωργικών προϊόντων και γενικότερα σε καταστήματα με επισκευές, όπως οπτικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας" τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι αναλυτική λίστα με τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που θα παραμείνουν ανοιχτές θα εκδοθεί την Τρίτη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom