Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Βαρύς ο «πέλεκυς» της τυφλής Δικαιοσύνης για καθαρίστρια που πλαστογράφησε απολυτήριου Δημοτικού

Εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα και την έστειλαν για 10 χρόνια στη φυλακή - Μπράβο,συγχαρητήρια!

Η «τυφλή» Δικαιοσύνη αρκετές φορές έχουμε δει ότι βρίσκει τρόπους για να ρίχνει στα "μαλακά" μεγαλόσχημους που βρίσκονται στο εδώλιο για σοβαρότατα αδικήματα και ενίοτε να τους αθωώνει.

Όμως δεν έκανε το ίδιο για τη φτωχή καθαρίστρια πάνω στην οποία έπεσε βαρύς ο δικαστικός «πέλεκυς» γιατί παρανόμησε για να ζήσει την οικογένειά της.

Πρόκειται για την 53χρονη καθαρίστρια για την οποία είχε ξεσπάσει σάλος πριν δύο χρόνια όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία και απάτη, επειδή διορίστηκε κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου. Τότε το δικαστήριο του πρώτου βαθμού είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της κι έτσι η κατηγορουμένη είχε αφεθεί ελεύθερη.

Τώρα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, κρίνοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, κήρυξε ένοχη την καθαρίστρια μόνο για απάτη - η πλαστογραφία παραγράφηκε σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" - μείωσε την πρωτόδικη ποινή της κατά πέντε έτη και διέταξε τον εγκλεισμό της στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 10 ετών που της επέβαλλε.

Η υπόθεση

Η 53χρονη γυναίκα πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από αυτή στην οποία διαμένει) όπου φοίτησε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε ότι είχε φοιτήσει στην Ε΄Τάξη, όμως εκείνη, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το άλλαξε και το έκανε Στ΄ τάξη.

Έτσι, απέκτησε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κατά το το δικαστήριο.

Τι υποστήριξε η κατηγορουμένη και η υπεράσπιση

Κατά την απολογία της η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε: «Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω».

Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση και ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η κατηγορουμένη μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πως έκανε αυτήν την παράνομη πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη.

Όπως υποστήριξε η πλευρά της κατηγορουμένης, η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Επιπλέον, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
http://directnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom