Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες (φωτο & βίντεο)


Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν συρρεύσει στο χωριό για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Έψαλαν τον εθνικό ύμνο στην πλατεία - Παρών και ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι - κρατούν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που τόσο αγάπησε, γεννήθηκε και πότισε τη γη του με το αίμα του.

Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύεται στους Βουλιαράτες και ήδη στη γη που θα τον δεχθεί τον περιμένει η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος όταν έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.




kideia08

kideia09
kideia10
kideia07
Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

kideia13
kideia11
kideia12
kosmos04
kosmos05
kosmos06
Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από τον δήμο Δρόπολης.


kosmos12
kosmos11
kosmos10
kosmos09
Στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.


kosmos13

kosmos07
Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom