Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Οταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από λαοπρόβλητοι γίνονται αποσυνάγωγοι και αποδοκιμάζονται (βίντεο)


Ζορίζονται πολύ στην κυβέρνηση της Αριστεράς κάθε φορά που κάποιος στέλεχος αποδοκιμάζεται από πολίτες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που υπουργοί ή βουλευτές βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς πολίτες τους
βρίζουν, τους διώχνουν, τους θυμίζουν τα ψέματα που έλεγαν, τους τονίζουν πως ο κόσμος δεν έχει τόσο κοντή μνήμη όσο πιστεύουν.

Βεβαίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, οι αποδοκιμασίες είναι «μεμονωμένες» ή «προέρχονται από ακροδεξιούς». Κατά το κυβερνών κόμμα ο κόσμος πιστεύει ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη λαοπρόβλητος.
Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν έχει κλούβες με ΜΑΤ στο σπίτι του. Εχει, βεβαίως κλείσει όλη την Ηρώδου Αττικού με πούλμαν της Αστυνομίας, οι υπουργοί του δεν κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες ενώ δεκάδες αστυνομικοί φυλάνε μέρα και νύχτα τα σπίτια υπουργών και βουλευτών.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, νεαροί εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι ενώ το βράδυ στην πορεία, υπουργοί όπως ο Παππάς, ο Σκουρλέτης ή ο Ρήγας έτρεχαν να κρυφτούν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κόσμος τους είδε και τους αποδοκίμασε έντονα.

Με αφορμή τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Λέσβο, έχει νόημα να θυμηθούμε πώς υποδέχονται σε διάφορα μέρη της χώρας τα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας ακόμη δεν έχει ακούσει τις ύβρεις που εξαπολύονται εναντίον του γιατί απλά ο κόσμος που θέλει να εκφράσει τα «φιλικά» συναισθήματά του, βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πάει ο πρωθυπουργός. Ή στην καλύτερη περίπτωση «επιλέγονται» οι πολίτες που θα πλησιάσουν τον κ. Τσίπρα για να τον χαιρετήσουν. Μόνο κατά την άφιξή του στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κων. Μητσοτάκη είχε πρόβλημα ο κ. Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε σε δύσκολη θέση το Σάββατο στη Λέσβο αλλά δεν είναι ο μόνος. Εχουν προηγηθεί άλλοι πριν από αυτόν και σίγουρα δεν είναι κατευθυνόμενοι από κανέναν. Αγανακτισμένοι και προδομένοι από την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πολίτες είναι. Και ίσως στο κυβερνών κόμμα θα πρέπει να θυμηθούν πώς οι ίδιοι ήταν πριν το 2015 στις πλατείες ή στους δρόμους και αποδοκίμαζαν κι όχι στις εξέδρες των επισήμων σε παρελάσεις.
Στις Μοίρες του Ηρακλείου είχε πάει πριν από ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, αντί για χειροκροτήματα και ευγνωμοσύνη για την πολιτική του άκουσε ύβρεις και απειλές/

Πριν από μερικές εβδομάδες στην Αριδαία, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκε μπροστά σε αγανακτισμένους πολίτες που την αποδοκίμασαν έντονα όταν κατέθεσε στεφάνι.

Την ίδια μέρα και ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μουμουλίδης αποδοκιμάστηκε έντονα στην Κοζάνη και παραλίγο να προκληθεί επεισόδιο. Αλλωστε, η υπόθεση της συμφωνίας για το Μακεδονικό έχει αναγκάσει πολλούς Συριζαίους βουλευτές να αποφεύγουν τη Βόρεια Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.

Αγριο γιουχάισμα δέχθηκε ο τότε υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής στις Σέρρες, τον περασμένο Ιούνιο, όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι. Ο κόσμος φώναζε προδότες μιας και η υπόθεση του Μακεδονικού ήταν τότε ιδιαίτερα «καυτή».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας τον περασμένο Ιούλιο πήγε να μιλήσει στη Λάρισα για την οικονομία, όμως, δεν τα κατάφερε. Κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα και διέκοψε την ομιλία του. Η εκδήλωση της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και τόσο ήρεμη αφού πολίτες πολιόρκησαν το Πνευματικό Κέντρο διαμαρτυρόμενοι για το Μακεδονικό.

Πριν από δύο χρόνια και χωρίς Μακεδονικό ο… λαοφιλής Γ. Κατρούγκαλος πήγε στην Κρήτη αλλά δεν… πέρασε καλά. Ο κόσμος τον γιούχαρε πολύ έντονα φωνάζοντάς του «ουστ προδότη» και λέγοντάς του ότι είναι απατεώνας γιατί έδωσε υποσχέσεις που δεν τήρησε.

Αγριο κράξιμο και για τον Κώστα Πουλάκη αλλά και για τον Τάσο Πετρόπουλο (αυτόν που κάποτε ο κόσμος αγκάλιαζε από ευγνωμοσύνη) με αφορμή το Μακεδονικό.

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος έφυγε ο Πάνος Καμμένος πριν από τρία χρόνια από την Κω. Οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο μέρος που πήγε ο υπουργός Αμυνας τον φώναζαν «προδότη» και «μπούλη» για να φύγει κακήν κακώς.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι σφοδρές αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργοί στο Λονδίνο όπου πήγαν να μιλήσουν για επενδύσεις. Ελληνες που συγκεντρώθηκαν εκεί δεν τσιγκουνεύτηκαν τους χαρακτηρισμούς και παραλίγο να γίνει και επεισόδιο με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάζουν αποσβολωμένα.

Από τις περιπτώσεις που μένουν χαραγμένες είναι αυτή του Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος ήταν στο γραφείο του όταν 200 μαθητές και φοιτητές εισέβαλαν στο υπουργείο και του… τα έψαλλαν. Πολλοί θυμήθηκαν το «κάτσε καλά Γεράσιμε», όμως, ο υπουργός ήταν τουλάχιστον ψύχραιμος και δεν έγιναν επεισόδια.

Την τιμητική της είχε πριν από μερικούς μήνες και η Εφη Αχτσιόγλου όταν μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστές μπήκαν στο γραφείο της με την υπουργό να αποδοκιμάζεται αλλά και να διατηρεί το γνωστό αλαζονικό ύφος της.

Υπάρχουν δεκάδες περιστατικά αποδοκιμασιών που δείχνουν ότι οι άλλοτε λαοπρόβλητοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει αποσυνάγωγοι σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Και δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, όπως έκαναν άλλοτε. Γιατί, όπως θα έλεγαν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές άλλων κυβερνήσεων που βρέθηκαν σε ανάλογες καταστάσεις «όλα εδώ πληρώνονται».
https://www.in.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τους φοιτητες στο Πολυτεχνειο που τους αναγκασαν σε φυγη και δεν τους επετρεψαν
καταθεση στεφανου τους αποκαλεσαν φασιστες Εκει καταντησαν αυτοι ``οιδημοκρατες``
του Συριζα επειδη ο πολυς κοσμος δεν τους θελει πλεον και τους αποδοκιμαζει εντονα

Read more: Go to TOP and Bottom