Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Η λίστα του ΕΟΦ με τα 74 απαγορευμένα καλλυντικά (από κραγιόν και λοσιόν μέχρι κρέμες για μωρά)


Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 74 καλλυντικών προϊόντων ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, αφού κρίθηκαν επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει σχετικά ο ΕΟΦ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην αγορά των εν λόγω καλλυντικών αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Εντός της λίστας απαγόρευσης της κυκλοφορίας των καλλυντικών περιλαμβάνονται, κρέμα για μωρά με όνομα Ζinc and Castor Oil Cream, Ταινίες λεύκανσης δοντιών με όνομα Dissolving Teeth Whitening Strips, μάσκα προσώπου με όνομα KELA COSMETIQUE αλλά και Προϊόντα μπάνιου, προϊόν περιποίησης δέρματος, μαλακτικό μαλλιών για παιδιά, σφουγγαράκια με σαπούνι, λοσιόν χεριών και σώματος, προϊόντα styling μαλλιών, Αντηλιακή κρέμα, Κρέμα χεριών, Κόλλα για ψεύτικα νύχια, Κραγιόν, Βερνίκι νυχιών και μια σειρά ακόμη από προϊόντα περιποίησης που κρίθηκαν ακατάλληλα για την υγεία.

Η λίστα με τα 74 καλλυντικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom