Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αγκαλιά με τους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ, 2-1 τη Βίντι μέσα στη Βουδαπέστη


Η ΑΕΚ νίκησε τη Βίντι (1-2) στην "Groupama Arena" της Βουδαπέστης και βρίσκεται αγκαλιά με τους ομίλους του Champions League. Κλωναρίδης και Μπακασέτας τα "κιτρινόμαυρα" γκολ, στις 28 Αυγούστου η ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Σε ένα ματς με τρία γκολ, δύο αποβολές (και οι δύο με απευθείας κόκκινη κάρτα) η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη (1-2) από την έδρα της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Βίντι. Η Ένωση καλείται στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (28/8, 22:00) να "σφραγίσει" την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League.

Ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ για το "Δικέφαλο", ο Μπακασέτας διεύρυνε το προβάδισμα, ο Λάζοβιτς μείωσε στο 67' κι έφερε αναστάτωση χωρίς περισσότερες συνέπειες.

1. Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ" ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Ήταν γνωστή η εκτίμηση που έτρεφε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Πριν ανταμώσουν ξανά στην ΑΕΚ, από τότε που συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό. Και στην Ένωση αυτή η αγωνιστική "χημεία" μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται σε κάθε ευκαιρία. Ο 26χρονος έχει πάρει φανέλα βασικού - δεδομένων και των συνθηκών - και δικαιώνει τον τεχνικό του σε κάθε στιγμή. Το έκανε στη Γλασκώβη με αντίπαλο τη Σέλτικ, όταν πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Το έκανε και στη Βουδαπέστη. Ήταν το 34ο λεπτό της αναμέτρησης στην "Groupama Arena". Ήταν η εξαιρετική προσπάθεια του Χουλτ από αριστερά. Ο Σουηδός έδωσε στον Σιμόες, ο Πορτογάλος πέρασε στον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, έδιωξε ο Κόβασικ, ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ από κοντά και σκόραρε με πλασέ. Είναι ο "άσος στο μανίκι" του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ειδικά στα εκτός έδρας...

2. ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΣΕ... DOUBLE FACE
Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς. Ήταν παρών σε τρεις μεγάλες - σίγουρα κρίσιμες για την εξέλιξη - στιγμές και φάσεις του ματς. Παρών στη φάση που ο Τζανλούκα Ρόκι απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σλάμπολς Χούστι. Ήταν το 22ο λεπτό, όταν ο μεσοεπιθετικός της Βίντι μπήκε πολύ δυνατά στον Μπακασέτα και αποβλήθηκε, καθώς πάτησε στο καλάμι τον παίκτη της Ένωσης.

Παρών στη φάση του δεύτερου "κιτρινόμαυρου" γκολ. Ήταν το 49ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος του πέρασε την μπάλα κι αυτός με σουτ με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή κόντραρε.

Παρών και στη φάση της δικής του αποβολής με την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ήταν το 53ο λεπτό, όταν πάτησε με δύναμη τον Νεγκό. Ο "Δικέφαλος" με αριθμητικό πλεονέκτημα είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

3. ΟΙ "ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΑΖΟΒΙΤΣ
Τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν ολοφάνερο ότι ήλεγχε το ματς, δέχθηκε ένα γκολ από Ντάνκο Λάζοβιτς. Στο 67', ύστερα από τη βαθιά μπαλιά του Κόβας, ο Λαμπρόπουλος γλίστρησε και έχασε τον Λάζοβιτς, ο οποίος με πλασέ μέσα από τη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Βασίλης Μπάρκας.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η Ένωση αποσυντονίστηκε. Αυτό το γκολ, έδωσε ώθηση στους Ούγγρους. Αντίθετα, οι "κιτρινόμαυροι" αναίτια οπισθοχώρησαν και η εικόνα του ματς άλλαξε ριζικά. Οι γηπεδούχοι πήραν αυτοπεποίθηση και μέτρα. Ξεκίνησαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες.

4. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ
Από τη Γλασκώβη έφυγε με την ισοπαλία, με σκορ που χάρη στο εκτός έδρας γκολ της έδινε προβάδισμα. Αλλά, αυτή τη φορά το προβάδισμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από τη Βουδαπέστη.

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι σαφέστατα η καλύτερη συνθήκη με την οποία θα παίξει τη ρεβάνς. Οι συγκρίσεις μεταξύ Σέλτικ και Βίντι είναι ανώφελες. Αλλά, σίγουρα η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας ούτε για... πέταμα είναι, ούτε εύκολο εμπόδιο. Το έδειξε, είχε ευκαιρίες και για ισοφάριση. Χρειάζεται προσοχή, αλλά η Ένωση είναι αγκαλιά με τους ομίλους.

5. ΑΗΤΤΗΤΗ, ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Τελευταία φορά που η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα σε ευρωπαϊκό ματς ήταν στις 2 Αυγούστου του 2017 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από τότε, μετρά 13 σερί ματς αήττητα. Στο εντός έδρας ματς με τη Σέλτικ ισοφάρισε τη δική της επίδοση, τώρα την ξεπέρασε κιόλας.

Γήπεδο: "Groupama Arena"
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Βοηθοί: Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε (Ιταλία), Μάουρο Τονολίνι (Ιταλία)
Βοηθοί γραμμών: Λούκα Μπάντι (Ιταλία), Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία)
Τέταρτος διαιτητής: Φαμπιάνο Πρέτι (Ιταλία)
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνιδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (56' Αλέφ), Σιμόες, Κλωναρίδης (82' Έλντερ Λόπες), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (86' Πόνσε).
Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιόλα, Γιούχας, Πάουλο Βινίσιους, Στόπιρα, Νικόλοβ (54' Σέποβιτς), Νέγκο, Χάτζιτς, Κόβας, Χούστι, Λάζοβιτς.

Γκολ: 67' Λάζοβιτς / 34' Κλωναρίδης, 49' Μπακασέτας
Κάρτες: 25' Λάζοβιτς, 31' Νεγκό / 25' Κλωναρίδης 37' Γαλανόπουλος
Κόκκινες κάρτες: 22' Χούστι / 53' Μπακασέτας

από https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom