Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Μέχρι στις έξι το απόγευμα της Κυριακής πρέπει να έχεις απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον!


Ο ίδιος ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι έχει λάβει τελεσίγραφο από τον Τραμπ - Οι ΗΠΑ έδωσαν διορία 24 ωρών στην Τουρκία για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον - Αναμένεται νέος γύρος κυρώσεων αν ο “σουλτάνος” επιμείνει στην τακτική των ομήρων.

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με την Τουρκία φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα ‘Αντριου Μπράνσον. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ενρογάν έχει λάβει τελεσίγηραφο 24 ωρών για την απελευθέρωσή του.

Μιλώντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ΄λοτι το τελεσίγραφο λήγει αύριο το απόγευμα στις έξι. “Θέλουν να τον απελευθερώσουμε μέχρι αύριο το απόγευμα. Χρησιμοποιούν απειλές” είπε χαρακτηριστικά ο “σουλτάνος” σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Όλα δείχνουν ότι το τελεσίγραφο επιδόθηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και φαίνεται ότι το όνομα του Αμερικανού πάστορα δεν είναι το μόνο.

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι απαιτούν από την Τουρκία την απελευθέρωση κι άλλων Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε η απελευθέρωση άλλων 15 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Finacial Times αλλά και τη Wall Street Journal οι πιέσεις από αμερικανικής πλευράς είναι μεγάλες. Οι πιέσεις περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο με άρθρο του στους New York Times δεν φάνηκε να βάζει “νερό στο κρασί του”. Το αντίθετο φάνηκε να προειδοποιεί τον Τραμπ ότι θα στραφεί προς τη Ρωσία του Πούτιν.

Δεδομένο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν η Άγκυρα επιμείνει στην κράτηση του πάστορα τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της από τις ΗΠΑ θα επεκταθούν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση της τουρκικής οικονομίας.
https://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για να δουμε το νταιλικι σου Ερντογαν ειναι πραγματι νταιλικι
η ειναι ψευτικο και μια φουσκα που θα ξεφουσκωσει
Εγω ειλικρινα θαθελα τον τσαμπουκα σου προς τους αμερικανους
να τον πας ως εκει που δεν παιρνει αλλα... σε φοβαμε Αν κατι
τετοιο σαν το δικο σου νταιλικι το εδειχναν οι ελληνες πολιτικοι
εγω θα ημουν ενας ευτυχης ελληνας Εμεις εχουμε μονο οσφυοκαμπτες
πολιτικους που σκουπιζουν και γλειφουν του αμερικανικους πισινους

Read more: Go to TOP and Bottom