Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ευθύνες με δόσεις: Από τις γκάφες και την αλαζονεία, στις μισές συγγνώμες και τις αποπομπές

Οι δύο φάσεις της διαχείρισης από την κυβέρνηση μιας ανεπανάληπτης εθνικής τραγωδίας

Αγώνα δρόμου για να καλύψει τις στάχτες από την πυρκαγιά στο Μάτι δίνει η κυβέρνηση 15 ημέρες μετά την τραγωδία με τους 91 και πλέον νεκρούς.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, με τις… σε δόσεις παραιτήσεις στελεχών και υπουργών είναι το βασικό στοιχείο του Μαξίμου το οποίο φαίνεται να έχει δώσει εντολή και για ανάληψη ευθυνών κι αυτή σε δόσεις, όπως και την έκφραση συγγνώμης δειλά – δειλά προκειμένου να «σβήσει» η φωτιά της οργής της κοινωνίας.

Με την παραίτηση Καπάκη καθίσταται σαφές ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου μέχρι και σήμερα χωρίζονται σε δύο φάσεις – τη διαφορά των οποίων σηματοδοτεί η αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής, υπό το βάρος των τραγικών απωλειών δεκάδων ανθρώπων.

Η πρώτη φάση ξεκίνησε με την εσπευσμένη επιστροφή του Πρωθυπουργού στην Αθήνα από το Μόσταρ της Βοσνίας και τον τραγέλαφο στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Τα όσα έγιναν από τότε και στο εξής προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των πολιτών. Η μη ανάληψη ευθύνης, η αδυναμία να πουν ένα συγγνώμη, οι δηλώσεις ότι όλα έγιναν καλά και δεν υπάρχουν λάθη, σημάδεψαν αυτή τη φάση με την κυβέρνηση να χάσει και επικοινωνιακά και ουσιαστικά το παιχνίδι.

Η δεύτερη φάση ήταν αυτή της συνειδητοποίησης της κατάστασης και της προσπάθειας να αλλάξουν το κλίμα με έκφραση μεταμέλειας, μισής συγγνώμης και παραιτήσεων – αποπομπών.

Η κυβέρνηση πλέον εντείνει τις προσπάθειές της να πέσει όλο το βάρος στο σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» των περιοχών που επλήγησαν. Σε αυτό το πλαίσιο αργά χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν συντονιστικές επιτροπές κατοίκων από τον Νέο Βουτζά και το Μάτι προκειμένου να συζητήσουν για την αποκατάσταση με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς υπουργούς Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. «Δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για τη κάλυψη των αναγκών όλων των κατοίκων. Κανένας και τίποτα δε θα ξεχαστεί» ανέφερε με δημόσιο σχόλιό του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την (τρίωρη σχεδόν) συνάντηση, ενώ σήμερα μεταβαίνει στην Ανατολική Αττική όπου θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη (στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου).
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom