Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αρχίζει ο κύκλος των διώξεων για την τραγωδία στο Μάτι


Αρχίζει ο κύκλος των διώξεων κι άλλων δικαστικών ενεργειών για τη τραγωδία στο Μάτι με τους 96 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» έχουν ήδη κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που ήταν υπεύθυνοι του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και του επιχειρησιακού-επικοινωνιακού κέντρου «199» της Πυροσβεστικής την μοιραία 23η Ιουλίου.

Οι κλήσεις των συγκεκριμένων προσώπων που είχαν κύριο ρόλο στην κατανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και στις προβληματικές ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, φαίνεται να ορίζει την αρχή των ενεργειών των δικαστικών λειτουργών για τον πύρινο όλεθρο πριν από έναν μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αξιωματικοί καλούνται να δώσουν και εξηγήσεις για διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις χειρόγραφες σημειώσεις για τις κινήσεις των πυροσβεστικών μέσων και όσα προέκυψαν από την αρχική ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων στην οποία συμμετέχει πλέον και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και το τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων των Εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις και να προχωρούν σε παροχή εξηγήσεων κι άλλοι αξιωματούχοι από την Πυροσβεστική, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom