Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου: Πήραν μπροστά οι μπουλντόζες στη Χαλκιδική μετά την τραγωδία στο Μάτι (φωτο)


H πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική είναι γεγονός. Μέχρι σήμερα στην περιοχή, δεν υπήρχε διέξοδος προς τη θάλασσα, σε μια απόσταση 1.000 μέτρων...

H πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική, που κλείνει την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικờ μεταξύ του Πολύχρονου και της Χανιώτης στο πρώτο πόδι στην Κασσάνδρα, είναι γεγονός.
Λίγο πριν τις 10.00 οι μπουλντόζες έφτασαν στο επίμαχο σημείο και έπιασαν δουλειά. Σημειώνεται πως σε απόσταση 1.000 μέτρων δεν υπάρχει έστω μια πρόσβαση προς τη θάλασσα, καθώς οι ιδιοκτήτες της πρώτης σειράς κατοικιών που έχουν οικοδομηθεί στο σημείο, έχουν κλείσει τα πάντα, με μαντρότοιχους.
Αυτοί υπήρχαν από το 2006, όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα στη Χαλκιδική. Τότε, το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή είχε ανοιχτές τις πόρτες από τις οποίες διέφυγαν δεκάδες άνθρωποι, προς τη θάλασσα για να σωθούν. Τώρα το ξενοδοχείο αυτό είναι κλειστό για ανακαίνιση και πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου πέντε χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο 1 χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα.
Ο αγώνας των κατοίκων, οι οποίοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες (ξεκινώντας από την πολεοδομία), έφτασε σε απόφαση για κατεδάφιση περιφράξεων που κλείνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα. Η αρχή στη Χαλκιδική γίνεται με τον τρόπο που φαίνεται στις επόμενες εικόνες.

Κατεδάφιση αυθαιρέτου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική


https://www.newsit.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολυ βαβουρα για το γκρεμισμα σε δυο σημεια ενος μαντροτειχου
στη Χαλκιδικη Τα αυθαιρετα ειναι ενα πανυψηλο σαν τα Ιμαλαια
βουνο που θα χρειαστουν πολλες μπουλντοζες και πλλα χρονια
για να τα κατεδαφισουν αλλα πανω απ ολα χρειαζεται αποφασι
στηκοτητα για την υλοποιηση αυτης της αποφασης απο τη μερια
της κυβερνησης Εγω δεν ειμαι αισιοδοξος γιατι του ξερω τι κου
μασια ειναι

Read more: Go to TOP and Bottom