Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Δημοσιογράφοι εναντίον δημοσιογράφων… - Ζητάνε παρέμβαση των πειθαρχικών


Την παρέμβαση των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ ζητάνε με υπογραφές τους εκατοντάδες δημοσιογράφοι των ΜΜΕ εναντίον άλλων δημοσιογράφων που προχώρησαν σε δημοσίευση και διακίνηση φωτογραφιών με καμένα πτώματα παιδιών.

Η επιστολή με τις υπογραφές των δημοσιογράφων στάλθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την παρέμβαση-ανακοίνωση της Ένωσης, με την οποία ζητείται ο σεβασμός στη δεοντολογία και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων. Είχε προηγηθεί καβγάς στα social media ανάμεσα σε δημοσιογράφους για την ανάρτηση των καμένων πτωμάτων των διδύμων κοριτσιών.

Στο κείμενο που εστάλη στα πειθαρχικά συμβούλια (εποπτικό όργανο δεοντολογίας) σημειώνεται πως «με έκπληξη αρχικά και στη συνέχεια με οργή έχουμε διαπιστώσει ότι συνάδελφοί μας διακινούν μέσω των κοινωνικών δικτύων φωτογραφίες απανθρακωμένων παιδιών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτές οι φωτογραφίες ‘‘αφυπνίζουν’’.

Παρά τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις που τους έγιναν από συναδέλφους και απλούς πολίτες για το απαράδεκτο και το ανήθικο αυτής της κίνησης, οι ίδιοι όχι μόνο υποστηρίζουν ότι καλώς ανάρτησαν αυτές τις φωτογραφίες, αλλά υπόσχονται ότι θα τις κάνουν και ‘‘αφίσες που θα γεμίσουν όλη την πόλη’’»!

Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν καλούν το διοικητικό συμβούλιο και τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης «να προστατεύσουν απ’ αυτόν τον κανιβαλισμό τους ανθρώπους που θρηνούν και δεν έχουν δώσει σε κανέναν την άδεια να χρησιμοποιούν μ’ αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς τους».

«Επίσης τον κλάδο από την περαιτέρω απαξίωση, μέσω τέτοιων αχαρακτήριστων ενεργειών. Αυτό το φαινόμενο βέβαια δεν είναι το μοναδικό, είναι από τα πιο ακραία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παραβιάσεων της δεοντολογίας, αναπαραγωγής fake news και ασέβειας απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους».
http://www.typologies.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η ομαδα των δημοσιογραφων που καταγγελνει την ομαδα που διακινει φωτο
πτωματων ιδιαιτερα μικρων καταγγελνει ορθα Ειναι μακαβριο το θεαμα και
προκαλει και συνθλιβει τους συγγενεις των θυματων Παραλληλα θαπρεπε
αυτοι οι καποιοι αλλοι δημοσιογραφοι να καταγγελνουν την ομαδα εκεινων
τωμ δημοσιογραφων που ωμα υποστηριζουν τους εγκληματιες κυβερνητικους
οτι καλα τα εκαναν και κανενας δεν ευθυνεται για την εκατομβη των θυματων

Read more: Go to TOP and Bottom