Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Χαρίζει... λεφτά ο Κ. Γαβρόγλου στους συναδέλφους του πανεπιστημιακούς


Τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Τα περισσότερα, για να μην πούμε όλα, είναι ενταγμένα στη λογική του πάρε δώσε...

Χατίρι, ρουσφέτι, όπως θέλετε πέστε το, αποτελεί η νομοθετική απαλλαγή των
πανεπιστημιακών καθηγητών από την υποχρέωση που έχουν με νόμο του 1997 να αποδίδουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) το 15% των εσόδων που έχουν όταν ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα,όπως μεγαλοδικηγόροι και μεγαλογιατροί που με τον τίτλο του πανεπιστημιακού έχουν μεγάλη πελατεία.

Το 15% ίσχυσε μέχρι το2011.Το μείωσε το 2012 η κυβέρνηση στο 7% επί των ακαθάριστων εσόδων, το 2014 έγινε 7% επί των καθαρών εσόδων και το 2016 η... αριστερή κυβέρνηση το έκανε 7% επί των ακαθάριστων εσόδων.

Το σκανδαλάκι υπέρ των... φτωχών καθηγητών καταγγέλλει η Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυβέρνηση ψήφισε στα κρυφά ακόμη ένα ρουσφέτι,αυτή τη φορά με αποδέκτες εκείνους τους πανεπιστημιακούς που τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν απέδιδαν την οφειλόμενη παρακράτηση.

Η ρουσφετολογική διάταξη προβλέπει ότι όλες οι οφειλές των πανεπιστημιακών της τελευταίας εικοσαετίας επανυπολογίζονται με πολύ χαμηλότερο ποσοστό από ό,τι ίσχυε κατά περιόδους, 7% επί των καθαρών αποδοχών από το ελευθέριο επάγγελμα.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει εκκρεμείς οφειλές από την περίοδο 1997-2011 (την περίοδο των «παχιών αγελάδων») καλείται πλέον να αποδώσει το 7% επί των καθαρών αποδοχών του, ενώ αν ήταν συνεπής και πλήρωνε στην ώρα του την περίοδο εκείνη θα είχε αποδώσει το 15% επί των ακαθάριστων
αποδοχών του.

Αν θεωρήσουμε ότι οι δαπάνες είναι 30%, τότε το 7% επί των καθαρών αποδοχών ισούται με περίπου 5% επί των ακαθαρίστων, οπότε στην περίπτωση αυτή διαγράφονται τα 2/3 των οφειλών του. Αν λάβουμε υπόψη επίσης ότι η παρακράτηση αφορά δηλωθέντα πρόσθετα εισοδήματα που προέρχονται από παράλληλη άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, προκύπτει ότι οι «αριστεροί» υπουργοί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που κόβουν περαιτέρω τους ήδη πενιχρούς μισθούς των πανεπιστημιακών, χαρίζουν χρέη σε κάποιους από αυτούς, που σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία των αναξιοπαθούντων.

Και μάλιστα, το κάνει χωρίς να διατηρεί ίχνος δικαιοσύνης μεταξύ των πανεπιστημιακών. Όταν χαρίζεις στους κακοπληρωτές πρέπει τουλάχιστο να δίνεις το αντίστοιχο όφελος στους καλοπληρωτές....

Διαβάστε τη συνέχεια στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 19/8

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο Γαβρογλου χαριζει στους εχοντες για να γινουν ολυσιοτεροι και
στις εκλογες να τον ψηφισουν κιολας ενω αντιθετα η κυρια Αχτσιογλου
απομυζα τους χαμηλμισθους και τους συνταξιουχους Παρτε ψηφους απ τους
καθηγητες αλλα απ τους φτωχους χαμηλομισθους και συνταξιουχους δεν
προκειται να παρετε ψηφο Αντε και εκτος βουλης στις αλλες εκλογες

Read more: Go to TOP and Bottom