Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Τόσκα και η απάντηση Μαξίμου στη Ν.Δ.


Τόσο ο Πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Νίκος Τόσκας,δέχονται τα «πυρά» της αντιπολίτευσης για αυτή την εξέλιξη,η οποία θα είχε νόημα αν γίνονταν το βράδυ που συνέβη η πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ για την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.

''Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης'', τονίζει σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ τονίζει: «Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που “τα έκανε όλα καλά”, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική. Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: «Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας. Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει: «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι. #Τόσκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom