Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Η Αγκυρα «εκλιπαρεί» τον Τραμπ να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις


Σε μια εμφανώς αμυντική αντίδραση έναντι των αμερικανικών κυρώσεων η Τουρκάλα Υπουργός Εμπορίου απευθύνθηκε στον Πρόεδρο Τραμπ «παρακαλώντας τον θερμά» να επιστρέψει στο τραπέζι των
διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι το εμπορικό ρήγμα μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ μπορεί να επιλυθεί μέσω του διαλόγου.

«Οι επανειλημμένες προσπάθειες να καταστήσουμε σαφές στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα κριτήρια που καθορίζουν τους αμεικανικούς δασμούς δεν ισχύουν για την Τουρκία, έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί άκαρπες», ανέφερε σε δήλωσή της η Ράχσαρ Πετσκάν.

«Ωστόσο εκλιπαρούμε (σσ: implore) τον Πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ολο αυτό μπορεί και πρέπει να λυθεί μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Λίγο αργότερα, η Άγκυρα προειδοποίησε πάντως την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις που επιβάλει και η πίεση που ασκεί το μόνο που θα εξυπηρετήσει θα είναι να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να επιβάλει ανταποδοτικά μέτρα, όπως κρίνει αναγκαίο, ενάντια στους αμερικανικούς δασμούς.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Χάμι Ακσόϊ τόνισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία επιθυμεί τα ζητήματα να λύνονται μέσω διπλωματίας, διαλόγου, καλών προθέσεων και συνεννόησης.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom