Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ασημένιο μετάλλιο ο Γκολομέεφ με πανελλήνιο ρεκόρ (βίντεο)


Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα, το δεύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης, με τον Κριστιάν Γκολομέεφ, να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο για τη χώρα μας, κάνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο των 50μ. ελεύθερο κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεφ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης, χαρίζοντας μία ακόμη διάκριση για τη χώρα μας.


Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματός του, με 21.44, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει και την πρώτη θέση, αφού έμεινε τελικά πίσω από τον Βρετανό Μπεν Πράουντ που έκανε 21.34.
Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Γκολομέεφ σε ευρωπαϊκό μετάλλιο και δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Γλασκώβης, αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο του Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο.

Έσπασε την «κατάρα» της 4ης θέσης

Ο βουλγαρικής καταγωγής αθλητής, βελτίωσε συνολικά τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στα 50 μέτρα πεταλούδα, όσο και στα 50 μέτρα ελεύθερο, αλλά στο πρώτο έμεινε για μία ακόμη φορά 4ος, για να σπάσει τελικά την «κατάρα», κερδίζοντας το μετάλλιο στο δεύτερο αγώνισμα.
Κι αυτό γιατί ο 25χρονος κολυμβητής του Εθνικού μετρούσε μέχρι σήμερα πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (50μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50μ. πεταλούδα φέτος, 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική το 2016).

Τα αποτελέσματα στην κούρσα του Γκολομέεφ


Η «ασημένια» κούρσα του Γκολομέεφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom