Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τραγωδία στη Γένοβα: Κατέρρευσε γέφυρα – «Βουτιά» στο κενό για πολλά αυτοκίνητα - Δεκάδες νεκροί (φωτο & βίντεο)


Μεγάλη γέφυρα κατέρρευσε στην Γένοβα - "Χάθηκαν" στο κενό δεκάδες οχήματα - "Δεκάδες νεκροί" αναφέρει η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας - Για "τεράστια τραγωδία" κάνει λόγο ο υπουργός Μεταφορών.

Μια οδογέφυρα κατέρρευσε στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Για «δεκάδες νεκρούς» κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδουν στο σημείο του τραγικού συμβάντος.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, «υπάρχουν αυτοκίνητα και άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια στην Γένοβα».

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.
Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom