Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Μετά το σάλο από τις δηλώσεις Πολάκη το Αθηναϊκό Πρακτορείο άλλαξε το «θολώνει» σε «μαυρίζει»!


Είναι μόνο μία λέξη, που όμως αλλάζει όλο το νόημα της φράσης του Παύλου Πολάκη που προκάλεσε σάλο!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του
στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική πως «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου (04.08.2018).
 
Ωστόσο, στις 16.57 -και ενώ έχουν ήδη υπάρξει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και στα social media- το ρήμα «θολώνει» αντικαταστάθηκε από το «μαυρίζει» στην επίμαχη φράση!
Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν ενημέρωσε για αυτήν την αλλαγή. Πλέον, προκύπτει το σημαντικό ερώτημα αν επρόκειτο για λάθος του Πρακτορείου και ο κ. Πολάκης δεν είπε ποτέ τη λέξη «θολώνει» ή επέλεξαν να προστατεύσουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, μετά τις αντιδράσεις, και σκόπιμα άλλαξαν το νόημα -ουσιαστικά- της συγκεκριμένης φράσης!
Οργή της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Πολάκη και τους νεκρούς στις φωτιές που «θολώνουν την εικόνα»!

Την οργή της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς».

Αναλυτικά αναφέρει: «Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν την εικόνα» των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. ‘Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM 104,6: «Η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».
https://www.newsit.gr/politikh/to-athinaiko-praktoreio-allakse-to-tholonei-tou-polaki-se-mayrizei-pics/2592504/

Δεν υπάρχουν σχόλια: