Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δολιοφθορά από... την άτυπη σύμβουλο του Κυριάκου - Επίθεση Μαξίμου στον Μητσοτάκη

Η Μιράντα Ξαφά μίλησε σε δυνητικούς επενδυτές σε κλειστή λέσχη του Λονδίνου

Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος
Το σενάριο ότι δεν κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, ότι οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση και τη Ν.Δ. στο τιμόνι της χώρας, αλλά
υπογράφοντας 4ο μνημόνιο, παρουσίασε σαν ενημέρωση η εμφανιζόμενη ως πρόσωπο κοντά στον Κυριάκο.

Οι θετικές ενδείξεις για την ελληνική οικονομία και τα ευοίωνα μηνύματα που μεταδίδονται από τους θεσμούς και την Αθήνα για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα.

Δεν λείπουν οι παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ επενδυτών και Ελλήνων πολιτικών παραγόντων, που βρίσκονται κοντά όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., με την πλευρά των επενδυτών να αναζητά πληροφορίες για την οικονομία στη χώρα μας, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και την προοπτική ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος.

Μια «κλειστή λέσχη» του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση, εν είδει «πρωινού» την περασμένη Παρασκευή.

Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων, που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων, και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά, πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ, γνωστή για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της και φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι επενδυτές βρήκαν εξόχως ενδιαφέρουσα μια συζήτηση μαζί της, καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν προ εβδομάδων στο επίκεντρο των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση, με το ΔΝΤ να υποχωρεί τελικά και να μην εγείρει ενστάσεις για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

* Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Στη Δικαιοσύνη για την μεθοδευμένη υπονόμευση

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η αντίδραση της κυβέρνησης στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το Μαξίμου σχολιάζει τις δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά στο Λονδίνο και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι επενδύει στην καταστροφή και προσπαθεί να υπονομεύσει την πορεία της χώρας.

Η «ΕΦ.ΣΥΝ.» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αποκαλύπτει ότι η άτυπη σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Μιράντα Ξαφά παρουσίασε σε επενδυτές στο Λονδίνο μία ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε ότι οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν ξανά, προσθέτοντας ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν εκλεγεί, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι: «Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

«Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι: «Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom