Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αθωώθηκαν οι δήμαρχοι Ζωγράφου και Χαλανδρίου - Δήλωση της Τίνας Καφατσάκη


Αθώοι κρίθηκαν, από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οι Δήμαρχοι Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη και Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, οι οποίοι παραπέμφηκαν, επειδή
το 2014 μαζί με άλλους συναδέλφους τους, είχαν αρνηθεί να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμου τους, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο «τιμόνι» του οποίου ήταν τότε, ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε στο Άρθρο 100 του Ν.4483/2017, γνωστό και ως πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, του ΥΠΕΣ, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή, και προβλέπει την οριστική παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων Δημοτικών Υπαλλήλων και Δημάρχων, για τη μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων.

Ανακοίνωση της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη:

Με τη σημερινή αθωωτική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παύει οριστικά η διαδικασία δίωξής μας .

Η δίωξη αυτή ξεκίνησε το 2014, όταν δεν παραδώσαμε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επι Κ. Μητσοτάκη, στοιχεία για τον «επανέλεγχο με νέες προϋποθέσεις και κριτήρια σε βάθος 20ετίας» των συμβάσεων των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ/Παυλόπουλου.

Τότε, κάποιοι «μπέρδεψαν» την άρνησή μας αυτή με τον έλεγχο για πλαστά πτυχία ο οποίος έγινε κανονικά και όποια τέτοια περίπτωση υπήρχε στο δήμο Ζωγράφου, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που παρευρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

Αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών μου ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση της δυνατότητας του Δήμου Ζωγράφου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom