Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Προκλητική η απόφαση του Εφετείου Πειραιά για τους δύο τόνους ηρωίνης του Noor 1


Ως χάδι, που φτάνει τα όρια της πρόκλησης είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για τους δύο τόνους ηρωίνης, που όπως φαίνεται τελικά ταξίδεψε μόνη της από τα Αραβικά Εμιράτα για τη χώρα μας με το Noor1, αφού η «εγκληματική οργάνωση» έμεινε ορφανή από στελέχη!

Ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως και οι Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρούβανης.

Από τους Έλληνες που παραμένουν εν ζωή, καθώς είχαμε αρκετές «ξαφνικές» αποδημήσεις στον Κύριο, ένοχοι για την οργάνωση κρίθηκαν οι Γεράσιμος Γιανουσάκης και Γιώργος Μπουρδούβαλης ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους ενόχους μάλλον την περισσότερη φυλάκιση θα τη «φάνε» οι τρεις τουρκικής καταγωγής συλληφθέντες που ήταν αυτοί που συσκεύαζαν τα ναρκωτικά στις αποθήκες στο Κορωπί.

Αθώοι κρίθηκαν ο πλοιοκτήτης και όλο το πλήρωμα, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην υπόθεση.

Αθώες κρίθηκαν επίσης η πρώην σύζυγος του Γιανουσάκη, η μητέρα της και η οικιακή βοηθός που είχαν συλληφθεί στη βίλα στη Φιλοθέη όπου είχε βρεθεί και ο μισός τόνος ηρωίνης.

Ο συνήγορος των τριών γυναικών κ. Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ομόφωνη αθώωσή τους, μετά από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού».

Η απόφαση του δικαστηρίου απέχει πολύ από την πρόταση της εισαγγελέως, Μαρίας Τρουπή, η οποία συγκεκριμένα, είχε ζητήσει την ενοχή των 26 κατηγορουμένων, για έξι εκ των οποίων τόνισε ότι είχαν συστήσει «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε κέρδος πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ».

Η οριστική ποινή που θα τους επιβληθεί δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς μέσω των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι θα καταθέσουν αίτηση για αναγνώριση ελαφρυντικών.
http://www.efthia.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Ολόκληρος ο φάκελος "NOOR 1"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom