Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Βαρουφάκης:«Το μίσος τους τιμή μου», απαντά μετά την αποκάλυψη για «σχέδιο Β» και νέα δραχμή

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

​Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα και ο... Γιάνης Βαρουφάκης έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Από το πρωί της Τρίτης τα δημοσιεύματα που αφορούν στον πρώην υπουργό Οικονομικών δίνουν και παίρνουν με αφορμή το περίφημο «σχέδιο Β» που φέρεται να ετοίμαζε υπό άκρα μυστικότητα!

Οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, οι οποίοι κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι πίεζε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί όσα είχε συμφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους δανειστές, αλλά και οι αποκαλύψεις Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το κρυφό σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη που προέβλεπε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδας, επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσια τάξης, μέχρι και επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του Diem 25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξέσπασε μέσω twitter, όπως συνηθίζει, γράφοντας ένα σκληρό μήνυμα, με διττη κατεύθυνση. Απευθυνόμενος λοιπόν στους πρώην «συντρόφους» Παππά και Κοτζιά, αλλά και στους επικριτές τους, ο πρώην υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσωτερικού τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

«Εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν αν δεν είχα plan B» δήλωσε λίγο αργότερα στο Real.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο πρώην υπουργός επίσης διερωτήθηκε «όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλούσε για έξοδο από το ευρώ, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος είχε plan B, δεν θα είχε το υπουργείο Οικονομικών;».

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά πλέον ακόμα πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων και αποτέλεσμά της ήταν η φτωχοποίηση του λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος στον Σκάι.

«Με τη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη μπήκαμε σε νέο μνημόνιο. Το κόστος της τζάμπα μαγκιάς και της λεβεντιάς είναι εδώ. Σήμερα γιορτάζουμε τις τραγικές συνέπειες» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι μετά τις αποκαλύψεις του αμερικανού οικονομολόγου Τζέιμς Γκαλμπρέιθ γίνεται «ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί η σύσταση εξεταστικής για το Σχέδιο Β», αίτημα που όπως εξήγησε δεν έχει συζητηθεί, ενώ η σχετική ερώτηση έχει κατατεθεί από τις 30 Μαρτίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δήλωσε πως οι αποκαλύψεις του κ. Γκαλμπρέιθ δείχνουν ότι η χώρα θα μπορούσε να έχει γίνει μία χώρα της Λατινικής Αμερικής και να ζήσει τη δραματική ιστορία της Βενεζουέλας. «Δεν εθνικοποιείς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αλλάζεις νόμισμα, δεν επιβάλεις αλλαγή του νομίσματος των καταθέσεων έτσι απλά με μία νομική πράξη, εδώ η κοινωνία θα γινόταν κόλαση, θα είχαμε προβλήματα βίας, προβλήματα στοιχειωδών ελευθεριών και όλα αυτά λέγονται με μία απίθανη ελαφρότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Οι αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, συνεργάτης του Βαρουφάκη για plan B και τις συνέπειες του είναι ανατριχιαστικές. Ο Τσίπρας είναι προσωπικά υπόλογος» έγραψε στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό πως «οι αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ δείχνουν ότι δεν πληρώνουμε λάθη των Τσίπρα – Βαρουφάκη, αλλά επιλογές αδίστακτων πολιτικών».

«Τα όσα είπαν οι Παππάς – Κοτζιάς κάνουν απαραίτητη την εξέταση Βαρουφάκη» έγραψε στο twitter από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Την ίδια ώρα τα social media έχουν πάρει «φωτιά» με το φερόμενο σχέδιο Β του Βαρουφάκη, το όνομα του οποίου είναι τρίτο trend στο twitter, όπου άλλοι κατακρίνουν και άλλοι υποστηρίζουν θερμά τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom