Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αποθήκευσης,μεταφοράς,διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια (φωτο)

Η επιχείρηση “βερμούδα” από την ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών

Η επιχείρηση “βερμούδα” στα Εξάρχεια, από την ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών έφερε αποτελέσματα, όσoν αφορά στην πλήρη εξάρθρωση της Μαφίας της περιοχής, που διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς, ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε ανοιχτό πόλεμο με ομάδες Αντιεξουσιαστών.

Άνδρες και γυναίκες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και πέντε μήνες κατοικοέδρευαν στα Εξάρχεια, εφοδιασμένοι με φοιτητικές ταυτότητες και με την ανάλογη εμφάνιση, παρακολουθώντας στενά τις δραστηρίοτητες της Μαφίας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διεισδύοντας στο άβατο της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική ομάδα της Δίωξης που είναι εκπαιδευμένη να διεισδύει σε μέρη που κάνεις άλλος δεν μπορεί να μπει, επί πέντε μήνες με την κατάλληλη αμφίεση και κυρίως με... βερμούδες, άρχισαν τις βόλτες στα μαγαζιά,αλλά και στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς να έχουν επάνω τους όπλα και κυρίως τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Αρχικά εντόπισαν τους διακινητές, αλλά και τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” της εγκληματικής οργάνωσης, και παράλληλα κατέγραψαν τις κρυψώνες, τις καβάτζες της σπείρας αλλά και τα καταστήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες συνεργάζονταν με την Μαφία των Εξαρχείων.

Έτσι κατάφεραν να χαρτογραφήσουν ολόκληρη την οργάνωση, τα στέκια τους, τις επαφές τους αλλά και τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση στην περιοχή που τόσα χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως άβατο για τις Αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά συνέπεια, όταν εξαπολύθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και την Δίωξη Ναρκωτικών, η γιγαντιαία επιχείρηση, οι αστυνομικοί ήξεραν ακριβώς πού θα πάνε, ποιους θα συλλάβουν και πού ακριβώς θα κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση

Το έναυσμα για το στήσιμο της επιχείρησης, δόθηκε όταν πριν από περίπου δυο εβδομάδες συνελήφθη στην Ν. Ιωνία ένας Αλβανός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος είχε στην κατοχή του 37 κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ, και αποδείχθηκε πως είχε τροφοδοτήσει με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, την Μαφία των Εξαρχείων.

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση και οι 12 Αλβανοί, ανάμεσα τους μια γυναίκα και οι τρεις Έλληνες, επίσης ανάμεσα τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν επί το έργον, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς κοκαΐνης και ηρωίνης.

Μάλιστα δυο από τους συλληφθέντες έχουν στα πόδια τους τατουάζ με το έμβλημα του “UCK” του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, και εξετάζεται πλέον εάν έχουν σχέση με ακροδεξιές και Εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κεντρικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία διηύθυνε 32χρονος Αλβανός, αποτελείτο από 27χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος είχε αναλάβει να βρει προμηθευτές και την προσωρινή φύλαξη των παρανόμων εσόδων από την πώληση των ναρκωτικών, ενώ αναλάμβανε και χρέη διεύθυνσης και συντονισμού της οργάνωσης, όταν ο αρχηγός βρισκόταν στο εξωτερικό.

Δύο Αλβανοί ηλικίας 42 και 45 ετών είχαν αναλάβει τη διαχείριση των αποθηκευτικών χώρων φύλαξης των ναρκωτικών, καθώς επίσης το συντονισμό, τον έλεγχο και την εποπτεία των διακινητών στα σημεία διακίνησης.

Δύο επίσης Αλβανοί ηλικίας 27 και 40 ετών είχαν αναλάβει την τυποποίηση των προς διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και την φύλαξη - απόκρυψη ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ένας 22χρονος συμπρατριώτης τους, είχε αναλάβει την συλλογή των εγκληματικών εσόδων από τους πωλητές των ναρκωτικών και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη συμβολή των οδών Μάνης και Μεσολογγίου και ένας 24χρονος επίσης Αλβανός είχε αναλάβει την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών στους διακινητές που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Λόφου Στρέφη, καθώς και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Άλλα δε μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την πώληση των ναρκωτικών στα σημεία διακίνησης.

Παράλληλα ο φερόμενος “εγκέφαλος” της εγκληματικής ομάδας θα εξεταστεί, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει σχέση με την δολοφονία ενός άλλου Αλβανού διακινητή κοκαΐνης στην περιοχή, ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2013 στα Εξάρχεια από έναν άνδρα με Καλάσνικοφ.

Ο Αλβανός “εγκέφαλος” της σπείρας είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με το δολοφονημένο συμπατριώτη του, καθώς έξι μήνες πριν από την εκτέλεση του το θύμα είχε πυροβολήσει και τραυματίσει τον Κ.Ε.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο ο Αλβανός αρχηγός της Μαφίας των Εξαρχείων να έχει σχέση με την δολοφονία του ανταγωνιστή του στην διακίνηση ναρκωτικών το 2013.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων εννέα (9) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 έως 45 ετών, υπήκοος Πολωνίας ηλικίας 23 ετών και τέσσερις (4) ημεδαποί ( δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 23 ετών). Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και 20χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Αναζητούνται τρεις (3) επιπλέον υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
  • -17- κιλά και -518,9- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (εκ των οποίων τα -16- κιλά και -710- γραμμάρια ήταν κατανεμημένα σε -3.722- μικροσυσκευασίες-δόσεις έτοιμες για πώληση)
  • -155- γραμμάρια κοκαΐνης
  • -23.316- κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών
  • πιστόλι και -2- γεμιστήρες
  • -27- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • Το χρηματικό ποσό των -4.415- ευρώ και -1- δολάριο Η.Π.Α
  • -47- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • -2- ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • -2- μοτοσυκλέτες
  • -4- ζυγαριές ακριβείας
  • -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • -2- φωτογραφικές μηχανές
  • -208- αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού -162.307,69 ευρώ
  • σιδερογροθιά και πλαστική γροθιά
  • καταδυτικό μαχαίρι
  • δύο (2) τρίφτες κάνναβης
  • δυο (2) ζευγάρια γάντια, μάσκα τύπου full face και περιλαίμιο μοτοσικλετιστή
  • τσεκούρι, βαριοπούλα και μεταλλικό καλέμι
  • φακός
  • πλήθος ιδιοχείρων σημειώσεων στις οποίες αναγράφονταν οι ποσότητες ναρκωτικών που έχουν πωληθεί, οι ποσότητες που υπάρχουν στο απόθεμα προς πώληση και χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom