Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ορίστηκε η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της μικρής Αννυ - Τι λένε η μητέρα και ο συνήγορος του πατέρα (βίντεο)


Στις 5 Σεπτέμβρη αναμένεται να βρεθούν ενώπιος ενωπίω, τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης της φρικτής δολοφονίας, της τετράχρονης Άννυ, στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα.

Ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, θα βρεθούν στο εδώλιο,
ο πατέρας της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ, γνωστός στην υπόθεση και ως “Νικολάι”. Με την κατηγορία της “έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος”, παραπέμπεται και η μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορισόβα, η οποία μίλησε στην εκπομπή, ANNITAgr.

“Στις πρώτες μου σκέψεις είναι, πως θα αντιδράσω όταν θα δω μπροστά μου αυτούς τους δύο ανθρώπους. Από τη μια θέλω να μάθω πάρα πολύ την αλήθεια για το παιδί μου, από την άλλη σκέφτομαι πως να αντιδράσω. Θέλω να μάθω μόνο, ότι έχει γίνει με το παιδί μου και τίποτα άλλο. Θέλω να μάθω τελικά ποιος το σκότωσε και πιστεύω η αλήθεια θα βγει στο δικαστήριο. Χαίρομαι πολύ γι αυτό το πράγμα (σ.σ. Που στη δίκη θα βρίσκεται και ο Νικολάι), γιατί δώσαμε μεγάλο αγώνα για να τον φέρουμε εδώ, γιατί από αυτό που ξέρω εγώ ήθελε μόνος του να δικαστεί. Θέλω να μου πει πως βρέθηκε το αίμα από το παιδί μου μαζί στην κηλίδα και τα αποτυπώματά του.”

Όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει κάποια ενοχή, η ίδια απάντησε: “Βέβαια, είχα την ευθύνη για το παιδί μου, βέβαια υπάρχει.”

“Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Γι αυτό περιμένω το δικαστήριο, να δω τι θα μάθω εκεί, γιατί δεν μπορώ να βγάλω μόνη μου την άκρη. Ήταν βιολογικός της πατέρας και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου πως έφτασε σε αυτό το σημείο και μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί το δικαστήριο δεν κάλεσε τους ψυχιάτρους που τον έχουν εξετάσει, πραγματογνώμονες και αυτά... Θα ήθελα ναι και ο δικηγόρος μου θα κάνει αίτηση για να βρεθούν και αυτοί οι κύριοι στο δικαστήριο. Δεν είμαι καλά ψυχολογικά καθόλου, δεν ξέρω, απλά προσπαθώ να μαζέψω δυνάμεις για το δικαστήριο γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδράσω.”

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, γνωστού στην υπόθεση ως “Σάββα”, σημείωσε στην ίδια εκπομπή: “Εγώ περιμένω να καλυφθούν τα κενά που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν κατά την ανακριτική διαδικασία. Αναμένω να έρθουν ο ένας απέναντι στον άλλον κυρίως οι δύο εμπλεκόμενοι στο θάνατο του παιδιού και νομίζω όλοι αυτό περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Η κάθε πλευρά θα έχει τα επιχειρήματα και τα στοιχεία της.

Το βασικότερο κενό είναι ποιος είχε τον ενεργό ρόλο – αν υπήρχε- στο θάνατο αυτού του άτυχου παιδιού. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που κατά τις ανακρίσεις και την προδικασία δεν κατάφεραν να το αναδείξουν, δεν κατάφεραν να δώσουν βασικές απαντήσεις.

Ο πελάτης μου, κατά το στάδιο της ανάκρισης ουδέποτε αναγνώρισε πως είχε ενεργητικό ρόλο στο θάνατο του παιδιού. Δεν έχει προκύψει από κανένα στοιχείο -το αντίθετο θα έλεγα- ότι είχε κίνητρο να προβεί στη δολοφονία του παιδιού.

Οι δύο πραγματογνωμοσύνες που έχουν εκδοθεί απέχουν παρασάγγας και προς τα συμπεράσματά τους και ως προς το αιτιολογικό τους. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το εξής: Η κατηγορία που μέχρι στιγμής έχει στοιχειοθετηθεί σε σχέση με τη μητέρα είναι “έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος”, διότι γνώριζε πρακτικώς ότι ο σύντροφός της ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και εξ αυτού του λόγου ήταν επικίνδυνος για την ασφάλεια του παιδιού, όχι επειδή είχε κάποιο δόλο να προχωρήσει σε μια ενεργητική πράξη ανθρωποκτονίας αλλά γιατί θα μπορούσε να μην έχει δείξει την προσήκουσα επιμέλεια κατά το χρονικό διάστημα που ήταν επιφορτισμένος με την επιμέλεια του παιδιού.

Από τη στιγμή που οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι στοιχειοθετείται αυτή η κατηγορία, έκριναν a priori ότι ο πελάτης μου, ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και δεν σας κρύβω πως η πραγματογνωμοσύνη δεν το διαψεύδει αυτό.

Δεν προτίθεμαι σαν συνήγορος υπεράσπισης και δεν θα το πράξω και τώρα ή στο μέλλον, να χρησιμοποιήσω το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία τέτοια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ιατροδικαστική έκθεση τέτοια που να πιστοποιεί τα αίτια του θανάτου αλλά από την άλλη δεν μπορώ και να επιτρέψω εκ του ρόλου μου να δημιουργούνται διάφορα σενάρια για το πως και τι μπορεί να έχει γίνει. Αυτό θα κριθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το παιδί δεν γνωρίζουμε πως και από ποιον σκοτώθηκε ή αν πέθανε με άλλο τρόπο. Και σ' αυτό η ανάκριση έχει αποτύχει να δώσει απαντήσεις. Θεωρώ ότι ούτε εγώ έχω λάβει πειστικές απαντήσεις.

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αντί να βοηθήσουν, έχουν δημιουργήσει πλείστα προσκόμματα από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό πρέπει να μας δημιουργήσει κάποια ερωτήματα. Όλοι είναι πρόσωπα κλειδιά. Δεν προέκυψε από την προδικασία, ότι ο εντολέας μου είχε οποιοδήποτε κίνητρο να προβεί σε πράξη (και όχι σε παράλειψη) ανθρωποκτονίας. Από κανένα στοιχείο, σ' αυτό να είμαστε σαφείς.”





http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom