Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Αρνήθηκαν την ανακούφιση του λαού από τα χρέη στις τράπεζες

Απέρριψαν στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Είπαν «όχι» στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από την υπερχρέωση στις τράπεζες


Με ενιαία αντίληψη σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των
συμφερόντων του κεφαλαίου, αλλά με «ποικιλία» επιχειρημάτων, η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, απέρριψαν προχτές και στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς τις τράπεζες.

Στη συζήτηση έγινε σαφής η ταξική τους επιλογή υπέρ των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα η προσπάθεια όλων να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν την πρόταση του ΚΚΕ, που προϋποθέτει να επωμιστούν οι τράπεζες και το κεφάλαιο το κόστος από τα μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Στόχος τους είναι να ενισχύσουν στο λαό τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, να τον συμβιβάσουν με τη χαμοζωή και τη θηλιά της υπερχρέωσης, που μεγαλώνει εξαιτίας της ανεργίας, της ληστρικής φορολογίας, της μείωσης των μισθών κ.ά.

Καταπέλτης σ' αυτήν την προσπάθεια ήταν οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, που κάλεσαν το λαό να υιοθετήσει τις προτάσεις που περιέχονται στην πρόταση νόμου του Κόμματος, να διεκδικήσει την υλοποίησή τους σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την πολιτική και τα κόμματά του.

Οπως ήταν αναμενόμενο, από την πλευρά της κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, η πρόταση Νόμου του ΚΚΕ προωθήθηκε μόνον για συζήτηση και όχι για ψηφοφορία, γιατί είναι σε «βάρος του Δημοσίου»!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΓΟΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Επιχειρήματα για όλα τα γούστα ενάντια στα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ

Ορισμένα απ' όσα ακούστηκαν χτες στη συνεδρίαση της Βουλής

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέση, αφού ανέφερε ότι αν υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ «οι τράπεζες θα σημείωναν αντίστοιχες ζημιές, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαζόταν νέα, άμεση και κολοσσιαία από πλευράς ποσών ανακεφαλαιοποίηση», πρόσθεσε ότι «λαϊκή οικογένεια» είναι αυτή που χρειάζεται «κοινωνική αρωγή», δηλαδή ελεημοσύνη, και όχι να έχει «ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 50.000 ευρώ», όπως λέει το ΚΚΕ.

Ετσι, έγινε εμφανής από την πρώτη ώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και να παρουσιάσει ότι απευθύνεται τάχα στα «υψηλά» εισοδήματα, καλώντας έμμεσα το λαό να συμβιβαστεί με τη χαμοζωή και τους μισθούς πείνας στα οποία τον έχει καταδικάσει και με τη δική της πολιτική.

Αυτό που δεν είπε, βέβαια, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την ανακούφιση από την υπερχρέωση κλιμακώνονται ανάλογα με το χρέος και το εισόδημα και επίσης ότι το ΚΚΕ διαθέτει πρόταση για την ουσιαστική προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των ανέργων, σε αντιπαράθεση με τα μέτρα - ψίχουλα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της φτώχειας. Τις προτάσεις του αυτές το ΚΚΕ τις έχει καταθέσει και με τη μορφή του σχεδίου νόμου, απορρίφθηκαν όμως από τη Βουλή.

Συνεπείς στην αντιλαϊκή πολιτική
Σε άλλο σημείο, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «όταν λέμε ότι αυτή η πρόταση δεν είναι ρεαλιστική, δεν υπερασπιζόμαστε το τραπεζικό σύστημα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν ήταν ποτέ μέρος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία «αποσκοπεί οι επενδυτές να ξαναεπενδύσουν, να ξεδιπλωθεί η στρατηγική για την ανάπτυξη».

Είπε, δηλαδή, ότι η υπεράσπιση των τραπεζικών ομίλων και η υπηρέτηση του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι πολιτική που συμφέρει το λαό, επειδή προσελκύει επενδύσεις, καλώντας επί της ουσίας τα υπερχρεωμένα και τσακισμένα από τα μέτρα λαϊκά νοικοκυριά να λένε κι «ευχαριστώ» στην κυβέρνηση και στις τράπεζες που τους φόρτωσαν την κρίση για να μην καταρρεύσουν!

Τέλος, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να χαράξει κάλπικες διαχωριστικές γραμμές απέναντι στα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι «η πρόταση, παρόλο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» λόγω των δημοσιονομικών, «μας επαναφέρει τις δράσεις που μπορούμε από κοινού να αναλάβουμε για να βρεθεί ο λαϊκός κόσμος στο προσκήνιο ξανά»!

Από τη ΝΔ ο εισηγητής, Π. Μηταράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ως αντιπολίτευση την πρόταση του ΚΚΕ και «τώρα, είπε, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ουσία της πρότασης του ΚΚΕ, αλλά αν την υιοθετήσει, θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα». Εμμεσα, ανέδειξε τη συνέπεια με την οποία το κόμμα του απέρριψε και σαν κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ.

Μπαίνοντας στο δια ταύτα, προέτρεψε την κυβέρνηση για πιο γρήγορη εφαρμογή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, λέγοντας «για να τελειώνουμε με τις θεωρίες, για να υπάρξει διατηρήσιμη ανάκαμψη, χρειαζόμαστε υψηλότερες επενδύσεις».

Από το ΠΑΣΟΚ, ο ειδικός αγορητής του, Δ. Κωνσταντινόπουλος, χαρακτήρισε δημαγωγικά «θετική και επίκαιρη» την πρόταση του ΚΚΕ, την οποία όμως απέρριψε (!) και επιδόθηκε σε αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ξέχασε» το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Στη συνέχεια, παρουσίασε κι αυτός το «αναπτυξιακό» πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για «προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά, την οικονομία, που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα».

Μην ακουμπάτε τις τράπεζες!
Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Ι. Φωτήλας, ξεπερνώντας κάθε όριο, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «δέχτηκε να παραβιάσει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» με το να θέσει σε συζήτηση την πρόταση του ΚΚΕ, την οποία χαρακτήρισε «ανεκδιήγητη», ότι «χαραμίζει ο υπουργός το χρόνο μας για μια πρόταση που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας», για μια «διαδικασία παράνομη και γελοία. Για μία φαρσοκωμωδία», ενώ έκανε λόγο για «αλισβερίσι» ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ για τον εκλογικό νόμο!

Στο ίδιο πνεύμα, ο ειδικός αγορητής της Ενωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδης, είπε ότι η πρόταση νόμου «κινείται στον εντυπωσιασμό και τη διατήρηση δυνάμεων (...) δεν κινείται εντός της πραγματικότητας»! Πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα ολοκληρωτικό μοντέλο κοινωνικής διοίκησης, στο οποίο τα ηνία θα έχουν οι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης», ενώ με την πρότασή του, «παίρνετε το μέρος των πλούσιων και νεόπλουτων»!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκπρόσωποι αυτών των δύο κομμάτων ανέλαβαν με τον πιο αισχρό τρόπο να απαξιώσουν την πρόταση του ΚΚΕ. Τα επιχειρήματά τους δεν απευθύνονται βέβαια στο Κοινοβούλιο, αλλά στο λαό και στο κίνημα, στο οποίο υποδεικνύουν να διαμορφώσει προσδοκίες και αιτήματα στα όρια που επιβάλλουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, οι στρατηγικές αντιλαϊκές επιλογές και συμμαχίες του.

Πιο εκλεπτυσμένα, από τους ΑΝΕΛ, ο ειδικός αγορητής, Γ. Λαζαρίδης, ανέφερε ότι «δεν είναι στη δική μας φιλοσοφία να πολεμήσουμε τις τράπεζες και δεν μπορούμε να στηρίξουμε» την πρόταση.

Τέλος, ο ειδικός αγορητής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, ευθυγραμμισμένος με την κυβέρνηση, ανέφερε ότι «με τον όρο που δίνει το ΚΚΕ στη λαϊκή οικογένεια, μάλλον αυτή η πρόταση νόμου θα έπρεπε να απευθύνεται στην Ελβετία». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ανακούφιση της ελληνικής λαϊκής οικογένειας όσο έχουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες που ξοδεύουμε γι' αυτούς», ενώ δεν έλειψε και ο αντικομμουνισμός με τα γνωστά περί «Τυποεκδοτικής» και «902».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στα ιδεολογήματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων

Απάντηση στα βασικά επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων έδωσαν με τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ που πήραν το λόγο. Ενδεικτικά, ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε: «Σας ρωτάμε, γιατί δεν είναι ρεαλιστικό να ζουν με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να απολαμβάνουν τον μόχθο τους, να έχουν Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση; Και είναι ρεαλιστικό να βυθίζονται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όταν η χώρα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες;».

Πρόσθεσε ότι τα βάσανα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, τον οποίο στηρίζουν «ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές».

Αναφερόμενος στη φτωχομεσαία αγροτιά, όπως τόνισε, είναι αντιμέτωπη με τον σταδιακό αφανισμό που την έχει καταδικάσει η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, της ΚΑΠ και της ΕΕ και είναι αυτονόητο ότι οι αγρότες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τα οποία είχαν πάρει από την Αγροτική - στη συνέχεια τα «ανέλαβε» η Τράπεζα Πειραιώς που αγόρασε την ΑΤΕ - τα οποία έχουν γιγαντωθεί από τις απανωτές προσαυξήσει και τα επιτόκια. «Εχετε αφορολόγητο πετρέλαιο για τα καράβια των εφοπλιστών, όχι όμως για τα τρακτέρ των αγροτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κριτήριο οι λαϊκές ανάγκες
«Το κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι η διάσωση των τραπεζών, που είναι έτοιμες να ανατροφοδοτήσουν εκ νέου τους επιχειρηματικούς ομίλους στο επόμενο γιουρούσι, στη νέα ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, του παραγόμενου πλούτου», επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης και πρόσθεσε:
«Για εσάς, αυτά είναι πολυτέλεια, είναι υπερβολή. Και φτάνετε στο σημείο να διαστρεβλώνετε, να προβοκάρετε την πρότασή μας, αποκρύπτοντας το βασικό, ότι για να μπορέσει να ζήσει μια οικογένεια με αξιοπρέπεια, πρέπει να ικανοποιήσει τις στοιχειώδεις, τις βασικές ανάγκες της. Αφού, λοιπόν, "τσακίσατε" μισθούς και συντάξεις, αφού εξαθλιώσατε το λαό, έρχεστε σήμερα και του λέτε ότι είναι υπερβολή τα 40.000 ευρώ εισόδημα.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι των 800, των 1.000, των 1.200 ευρώ για εσάς είναι "ρετιρέ". Πρέπει να έχουν και ενοχές από πάνω! Να συμβιβαστούν, δηλαδή, με τα 300, με τα 400, με τα 500 ευρώ. Αυτό επιδιώκετε. Δηλαδή, να πείσετε το λαό ότι πρέπει να ζει ως εξαθλιωμένος, με μειωμένες απαιτήσεις, στη φτώχεια και στην κακομοιριά του και όταν του δίνετε τα ψίχουλα του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, να λέει και ευχαριστώ από πάνω. Ε, όχι!».

Διεκδικήσεις - όπλο στα χέρια του κινήματος
Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι το ΚΚΕ, με τη «συγκεκριμένη πρόταση νόμου, αποδεικνύει ότι παρεμβαίνει και αγωνίζεται να υπάρξουν λύσεις σήμερα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και αποστομώνει τα διάφορα επιτελεία, αλλά και κόμματα, που ισχυρίζονται ότι δεν έχει προτάσεις ή ότι τα παραπέμπει όλα στο μέλλον.

Αποδεικνύει με την πρόταση νόμου ότι η πολιτική του στάση καθορίζεται με κριτήριο το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και με αυτό το συμφέρον συγκρούεται με την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών, των μέτρων, που έχουν οδηγήσει και οδηγούν σε μεγαλύτερη πτώχευση τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Αποδεικνύει ότι πιστεύει βαθιά πως ο λαός δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ και επιβάλλεται να διεκδικήσει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πολιτική κατεύθυνση της πρότασης νόμου, το πλαίσιο στόχων πάλης που θέτει για διεκδίκηση, είναι σε αντιστοιχία με τις λαϊκές ανάγκες. Και θεωρούμε πως μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια του εργατικού - λαϊκού κινήματος και να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της πάλης του».

Οι μάσκες πέφτουν
Ο Γιάννης Δελής ανέφερε για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα πως «όταν υποχρεώνονται να πάρουν θέση με το κεφάλαιο ή με το λαό, οι μάσκες πέφτουν». «Θεωρείτε ρεαλιστικό να φορτώσετε τα δισεκατομμύρια των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών στις πλάτες του λαού και δεν θεωρείτε ρεαλιστική τη διαγραφή των τόκων των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών. Θεωρείτε ρεαλιστικό να διαγράφετε τα πρόστιμα και τις οφειλές εκατομμυρίων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και θεωρείτε μη ρεαλιστική τη διαγραφή του μισού έστω δανείου που πήρε κάποτε μια λαϊκή οικογένεια για να αποκτήσει ένα σπίτι ή για να σπουδάσει τα παιδιά της», είπε.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Μπουκώνετε το κεφάλαιο με κίνητρα, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων και θεωρείτε μη ρεαλιστικό να μην πληρώνουν - και με τι λεφτά άλλωστε - τα μεγαλύτερα θύματα της καπιταλιστικής ζούγκλας, οι άνεργοι, τα δάνειά τους».

«Θεωρείτε ρεαλιστικό να μην πληρώνουν τον ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο οι βιομήχανοι, αλλά να τον πληρώνουν τα λαϊκά σπίτια, να απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό οι εξαγωγικές εταιρείες, αλλά όχι και τα λαϊκά νοικοκυριά», πρόσθεσε και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Ο δικός σας ρεαλισμός ξεκινά από τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο δικός μας ξεκινάει από τις λαϊκές ανάγκες. Το ποιος ρεαλισμός επικρατεί τελικά κρίνεται κάθε μέρα από την έκβαση της ταξικής πάλης. Εκεί θα κριθεί και η τύχη της σημερινής πρότασης του ΚΚΕ».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται με την κερδοφορία του κεφαλαίου


Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του απ' όσα ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού.

Εκανε λόγο για «αισχρή στάση», αναρωτώμενος «σε ποιον δίνει εξετάσεις;», ενώ και για την Ενωση Κεντρώων είπε: «Είσαστε οι δικηγόροι των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Δεν λέτε κουβέντα γι' αυτούς, απολύτως τίποτα (...) Θέλετε να τους κάνετε όλους φτωχούς, για να έχουν οι κεφαλαιοκράτες τα προνόμιά τους».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι ήταν γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε ψηφίσει αυτή την πρόταση ως αντιπολίτευση, ήθελε να κερδίσει «από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μπορέσετε μετά να σύρετε το λαό σε ένα νέο μνημόνιο ως κυβέρνηση διαχειριζόμενη το αστικό σύστημα και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πουλάγατε φύκια, δηλαδή, για μεταξωτές κορδέλες».

Εκανε σαφές ότι το ΚΚΕ, με τις προτάσεις νόμου και με τη στάση του, «προσπαθεί ακριβώς να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συνόλου του λαού απέναντι στην αστική τάξη και στα πιο πλούσια μεσαία στρώματα, που κέρδιζαν και την περίοδο της ανάπτυξης και την περίοδο της κρίσης».

«Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι σήμερα μια οικογένεια για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια, για να μπορέσει δηλαδή να ικανοποιεί το σύνολο των αναγκών της, χρειάζεται πραγματικά 40.000 ευρώ για να μπορεί να τα φέρει βόλτα. Είναι πολυτέλεια αυτό; Τόσα χρειάζεται για να μην έχει πρόβλημα να της κόψουν το ρεύμα, για να μπορεί τα παιδιά της να τα ντύνει, να μπορεί να έχει τα πάντα. Αυτό χρειάζεται σήμερα μια οικογένεια και όχι τα 500 ευρώ που της δίνετε εσείς. Και, μάλιστα, λέτε ότι από 500 και πάνω είναι προνομιούχοι», σημείωσε στην ομιλία του.

«Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν θέλουμε ο λαός να βολευτεί στη μιζέρια και στην εξαθλίωση. Δεν θέλουμε να είναι πολυτέλεια το θέατρο, το σινεμά, οι συναυλίες, οι διακοπές, η αναψυχή, τα ταξίδια στο εξωτερικό, το καλό βιβλίο. Τα δικαιούνται και πρέπει να τα έχουν. Για εσάς όλα αυτά είναι πολυτέλεια. Δεν μπορεί να τα έχει ο λαός, οι άνεργοι, τα λαϊκά νοικοκυριά και πρέπει να βολεύονται στα διάφορα ξεροκόμματα», συνέχισε σε άλλο σημείο.

«Εμείς, λοιπόν, λέμε καθαρά ότι για την κατάσταση που βιώνουν τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι», που είναι οι επιχειρηματικοί, τραπεζικοί όμιλοι, συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Ολοι αυτοί, είπε, για την ενίσχυση της κερδοφορία τους, χρεώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, συνθλίβουν τις ανάγκες τους, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, εκτινάσσουν την ανεργία.

«Μιλήσατε - σημείωσε απευθυνόμενος στον Γ. Σταθάκη - για μια σχέση ανάμεσα σε τρεις, τις τράπεζες, το κράτος και τους δανειολήπτες. Με την πολιτική σας, αλήθεια, ποιους ωφελήσατε; Τις τράπεζες δεν στηρίζετε; Και με τις ανακεφαλαιοποιήσεις τις οποίες κάνετε, και τις προηγούμενες και τη σημερινή, και με τους νόμους τους οποίους φέρνετε, πλήρωσαν τίποτα οι τράπεζες; Οχι. Στηρίχθηκαν με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του φορολογούμενου, των λαϊκών στρωμάτων που φορολογούνται. Γιατί κάποιοι δεν φορολογούνται».

«Το μόνο που κάνουν και η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που σας αντιπολιτεύονται, είναι πώς θα γίνει διαχείριση της φτώχειας, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντα τα οποία έχει. Με την πολιτική σας αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετείτε και λέτε στο λαό να μάθει να ζει με τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Περιορίζοντας τις όποιες απαιτήσεις του στα κάποια ξεροκόμματα της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής σας πολιτικής», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom