Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Επαναλειτούργησε απόψε ο Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός Αθηνών (φωτο & βίντεο)

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

Η Μητρόπολη Αθηνών υποδέχτηκε σήμερα ξανά τους πιστούς. Το κτήριο είχε υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και του 1999 στην Αττική και χρειάστηκαν εντατικές εργασίες αποκατάστασης επί 8 χρόνια.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου η Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών.

Την Ευχαριστήρια δέηση επί τη Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

Να αναφερθεί ότι η δέηση της Επαναλειτουργίας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Καθεδρικός Ναός πλημμύρισε από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, Εκπροσώπους Εκκλησιών, Κληρικών καθώς και τις Αρχές του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομέρως στο κομψό δημιούργημα της πόλεως των Αθηνών.

Επίσης ο π. Θωμάς ευχαρίστησε ονομαστικά όλους εκείνους που συνέβαλαν στις μακροχρόνιες εργασίες, ώστε να έλθει εις πέρας το έργο της αποκαταστάσεως.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο πρώτος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά από οχτώ χρόνια, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


epanalitourgia-2

epanalitourgia-3

epanalitourgia-4

epanalitourgia-5

epanalitourgia-6

epanalitourgia-7

epanalitourgia-8

epanalitourgia-9

epanalitourgia-10

http://www.romfea.gr/

Την ικανοποίησή του εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού και Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, για την επαναλειτουργία του σήμερα το απόγευμα στις 19.00.

Έπειτα από μια εκτενή αναφορά στις επισκευές που πραγματοποιήθηκαν βάσει μελετών «με όλη τη βοήθεια της Τέχνης και της Επιστήμης και απεκατεστάθη ο ναός πλήρως και όσον αφορά τη στατική του κατάσταση αλλά και όσον αφορά τον αισθητικό του διάκοσμο», εκτιμά ότι είναι «ομορφότερος από ό,τι ήταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom