Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα ανέλαβε το συντονισμό των ερευνών για το Αιγυπτιακό Airbus


της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, που εδρεύει στον Πειραιά, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τον συντονισμό των ερευνών για το αεροπλάνο που συνετρίβη το πρωί σε συνεννόηση με τις Αιγυπτιακές Αρχές.

Γι αυτό τον λόγο η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει τον έλεγχο των πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, δέσμευσε από τις 5:15 το πρωί τοπική ώρα (2:15 ώρα Γκρίνουιτς), περιοχή που εκτείνεται 40 μίλια από το σημείο που ήταν το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους της Egypt Air.

Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ το ελληνικό ΕΚΣΕΔ αναλαμβάνει το συντονισμό και όλα τα μέσα, που λαμβάνουν μέρος τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους θα πρέπει να αναφέρονται σε αυτό.

Άμεσα έσπευσε και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή για να αναλάβει τον συντονισμό των πλοίων που λαμβάνουν μέρος στις έρευνες, ενώ ήδη από τα ξημερώματα ελληνικό C-130 άρχισε τις έρευνες στην περιοχή, ρίχνοντας φωτοβολίδες που έκαναν τη νύχτα να μοιάζει με ημέρα.

Η αγωνία όλων κορυφώνεται και ελπίζουν σύντονα να μπορέσουν να εντοπίσουν κάποια ίχνη.

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη του Onalert το σημείο που χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος, το οποίο είναι και το κέντρο οτυ κύκλου με ακτίνα 40 μιλίων που γίνονται οι έρευνες.

Δείτε τον χάρτη

http://www.onalert.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ AIRBUS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom