Τρίτη 19 Απριλίου 2016

"Μπουρλότο" στο πολιτικό σκηνικό για την παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ


Θύελλα αντιδράσεων, πολιτική αντιπαράθεση, μηνυτήριες αναφορές. Όλα αυτά, τα έχει προκαλέσει η παρέμβαση που φέρεται να έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο διαγωνισμό για τον διορισμό 100 γιατρών σε ΜΕΘ.

Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτό, ο Παύλος Πολάκης παρενέβη στη διαδικασία του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραποιώντας τους πίνακες βαθμολόγησης των επιτυχόντων προτού ακόμη ολοκληρώσει το έργο της η αρμόδια επιτροπή, καταστρατηγώντας τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, πριν οι τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων ιατρών και νοσηλευτών ολοκληρώσουν το έργο τους, δεσμεύθηκε με εντολή του κ. Πολάκη το σύνολο των πρωτοτύπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων. 

Οι αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν δε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο γραφείο του Παύλου Πολάκη και μάλιστα εν ώρα εργασίας, από τη μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας.

Λίγες ημέρες μετά, ο Παύλος Πολάκης απέστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημο -ενυπόγραφο από τον ίδιο και πρωτοκολλημένο- έγγραφο, στο οποίο είχε συνημμένο τονξ πίνακα κατάταξης των υποψηφίων ιατρών. 

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφό του ο κ. Πολάκης έδινε εντολή στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, να προχωρήσει στην τάχιστη πρόσληψη των ατόμων βάσει των αποτελεσμάτων που ο ίδιος του απέστειλε. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «για πρώτη φορά από συστάσεως του το ΚΕΕΛΠΝΟ θα προσλάβει με βάση το σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ και όχι μπιλιετάκια βουλευτών ή κομματικών οργανώσεων».

Το vima.gr, όμως, έδωσε συνέχεια στο θέμα και δημοσίευσε το πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ, όπως αναφέρει, διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2016 και αναφέρει: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Πηγή φωτογραφίας: tovima.grΠηγή φωτογραφίας: tovima.gr

Μηνυτήρια αναφορά


Μετά την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε μια ακόμα, αυτή τη φορά από τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Πρόκειται για τους βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο και Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Οι βουλευτές θεωρώντας ύψιστο καθήκον τους την υπεράσπιση του κράτους δικαίου κρίνουν επιβεβλημένη την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, εφόσον προκύψουν, μέσα από την δικαστική βάσανο, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας.

Για το λόγο αυτό ζητούν να διερευνηθεί εάν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τέλεσαν τα αδικήματα αυτά», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom