Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

To Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» και η "Διέξοδος" βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών


Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τους ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς.

Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης-Μουσείο «Διέξοδος».

Συγκεκριμένα:

Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναικεία οργάνωση - σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας, στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» νομού Αιτωλοακαρνανίας (1990), για τη δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε άτομα με νοητική στέρηση με σκοπό την κοινωνική ένταξή τους, τη στήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αναπηρίας.

Έπαινος στον Κοινωφελή Ιδιωτικό Πολιτιστικό Οργανισμό ΔΙΕΞΟΔΟΣ, με έδρα την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, για την ιδιαιτέρως μεγάλη πολιτισμική, πολιτιστική και κοινωνική του δράση μέσω του μουσείου του, των εκδόσεών του, εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές της περιοχής.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου:

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην Πρόεδρο, τα μέλη και τους εργαζόμενους του «Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», καθώς και στον ιδρυτή του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Νίκο Κορδόση, για την τιμητική διάκριση την οποία έλαβαν από την Ακαδημία Αθηνών, χθες Τρίτη 22-12-2015 κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραπάνος αναφέρει:

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλους μας, η μεγάλη διάκριση βράβευσης από την Ακαδημία Αθηνών, δυο κορυφαίων κοινωνικών και πολιτισμικών φορέων που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν τα μέγιστα, στους επιμέρους τομείς ενασχόλησής τους.

Ειδικότερα,

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στην Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους εργαζομένους του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», για την κοινωνική τους δραστηριότητα, προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας. Το σημαντικό αυτό έργο, έλαβε την ηθική επιβράβευση της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά και την καθολική αναγνώριση από την τοπική κοινωνία.

Η πρωτοβουλία του Νίκου Κορδόση για την διάσωση της οικίας του Αθανασίου Ραζη-Κότσικα, αποτέλεσε την απαρχή της δημιουργίας ενός πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου στο Μεσολόγγι. Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» αποτελεί το «απόσταγμα» της πολιτισμικής ευαισθησίας, της γνώσης και προσφοράς του ιδρυτή και δημιουργού του. Απευθύνω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Νίκο Κορδόση την βράβευση της «Διεξόδου» από την Ακαδημία Αθηνών, ευχόμενος παράλληλα κάθε επιτυχία στη συνέχεια του έργου του ιδίου και των συνεργατών του»

http://www.cityvoice.gr/

Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη πίνακα των τιμηθέντων χθες  από την Ακαδημία Αθηνών για το έτος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom