Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ταΐζοντας τους σκυλογιούς των ναζί

Ποιοι ποτίζουν με τη βλακεία τους τη γλάστρα των ναζιστών στην Ελλάδα

Γράφει ο Μάνος Χωριανόπουλος

Η επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο και το παράδοξο του να διαδηλώνουν οι υμνητές του Χίτλερ για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Κανένα ναζιστικό κόμμα δεν μεγάλωσε και δεν ισχυροποιήθηκε, μόνο βασιζόμενο στη σάπια και προορισμένη να ηττηθεί ιδεολογία του. Χρειάζεται ένα "Συνταγματικό Τόξο", που να στοχεύει στο γάμο του καραγκιόζη, αφήνοντας περιθώρια στα αυγά του φιδιού να εκκολαφθούν.

Οι θλιβερές εικόνες που παρακολουθήσαμε χθες, με μια χούφτα άνανδρους να κυνηγάνε -πολλοί σε έναν ρε λεβέντες;- τον Γιώργο Κουμουτσάκο και να του επιτίθενται σαν λυσσασμένα σκυλιά πέρα από, αποκρουστικές είναι και ενδεικτικές του δηλητηριώδη σουρεαλισμού, που επικρατεί στην πολιτική σκηνή και την ελληνική κοινωνία.

Χρυσαυγίτες να διαδηλώνουν μαζί με Πόντιους, που αν έρχονταν σήμερα στην Ελλάδα κυνηγημένοι, θα αντιμετωπίζονταν από τους όψιμους υποστηρικτές τους, ως "λαθρομετανάστες" και "παρείσακτοι".

Υμνητές του Χίτλερ και της εξόντωσης των Εβραίων, να κάνουν συγκέντρωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και επ' ευκαιρίας να χτυπούν ομαδικά έναν βουλευτή, προφανώς ως απόδειξη της απέχθειάς τους στη βία, στους φόνους και στις Γενοκτονίες.

Αστυνομικοί να παρακολουθούν αμέτοχοι και να πρέπει να δουν σε βίντεο ποιοι χτυπούσαν. Γιατί να το δουν σε βίντεο; Μπροστά τους τον έδερναν οι ναζί τον Κουμουτσάκο.

Τι ειρωνεία όμως; Μόλις προχθές αστυνομικός περιέγραφε στο δικαστήριο τα λόγια του φονιά του Παύλου Φύσσα, λίγο μετά τη δολοφονία: “Δικός σας είμαι”. Είναι περίεργο, το πόσο εύκολα κινούνται οι ναζιστές, ανάμεσα στους αστυνομικούς, σαν να ήταν δικοί τους, που θα έλεγε και ο “περαστικός” από τη Χρυσή Αυγή Ρουπακιάς.

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί πέρα από τον κατευνασμό, που δίνει πάτημα στους ναζί να προχωρούν και να χτυπούν, υπάρχει και η αδιαβάθμητη βλακεία των πολιτικών ταγών, που ως γνωστόν είναι ανίκητη και απεριόριστη.

Η ιστορία που ξεκίνησε από τη δήλωση του Νίκου Φίλη, είναι τρανό παράδειγμα ανοησίας. Διότι αν ο κ. Φίλης δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι διαφορετικό να λέει κάτι ως δημοσιογράφος της Αυγής και διαφορετικό ως υπουργός, τότε είναι επικίνδυνος.

Η διαφορά όσον αφορά τη θέση είναι η εξής: Αν εγώ αύριο το πρωί κηρύξω τον πόλεμο στην Τουρκία, το πολύ πολύ κάποιος γιατρός να μου γράψει μερικά ηρεμιστικά. Αν κάνει το ίδιο ο πρωθυπουργός, μεθαύριο θα μας έρθουν χαρτιά επιστράτευσης.

Αυτή είναι η διαφορά θέσης. Κρίμα που υπουργός Παιδείας είναι κάποιος που δεν το καταλαβαίνει.
Αλλά και μετά τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου, έξω από τη Βουλή, τα κόμματα που το μόνο που κάνουν είναι να πασάρουν στους Κασιδιάρηδες αυτού του τόπου, έτοιμα γκολ, επιδόθηκαν σε αυτό που ξέρουν καλύτερα. Τη μάχη για τις εντυπώσεις.

Οι μεν κατηγόρησαν τον Φίλη ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης. Οι δε κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δυναμίτισε το κλίμα και όλοι μαζί άφησαν τη Χρυσή Αυγή να χαϊδεύει το κοινό της με τις εικόνες του αιμόφυρτου Κουμουτσάκου.

Αντί να έχουν καθημερινό "πόλεμο" ενάντια στον ναζισμό, φρόντισαν να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον, ενώ είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει. Το φίδι είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να χτυπήσει.

Αναβαπτισμένη από τις εκλογές, με τα στελέχη της εκτός φυλακής, η Χρυσή Αυγή έδωσε χθες ένα μήνυμα που δεν το έλαβαν, οι φωστήρες. Αν χτύπησαν βουλευτή έξω από τη Βουλή, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Κάνουν λάθος όσοι πίστεψαν ότι τελειώσαμε τόσο εύκολα μαζί τους.

Μπορεί ο Παύλος Φύσσας να σταμάτησε με το αίμα του την πορεία της προς μια συγκυβέρνηση, -θυμηθείτε τα περί μιας “πιο σοβαρής Χρυσή Αυγής” (θα λάμπεις για πάντα Μπάμπη μου)- ωστόσο ένα πράγμα χρειάζεται για να έχουμε ξανά θύματα, χτυπημένους, κυνηγημένους και νεκρούς. Η λήθη και η απάθεια. Και όπως ξέρουμε, έχουμε μάστερ στο να ξεχνάμε.

Αν πιστέψουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα επιστρέψει στην ακραία βία, θα μετρήσουμε επιθέσεις, όλο και πιο βίαιες από εδώ και στο εξής.

Αναρωτιέμαι πότε θα το καταλάβουν, οι τοξότες του Συνταγματικού Τόξου και οι Φίληδες αυτού του τόπου, αφενός για να σταματήσουν να εκστομίζουν ανοησίες, που σπρώχνουν κόσμο στην αγκαλιά των ναζί και αφετέρου για να αντιμετωπίσουν δυναμικά τους εγκληματίες.

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία, οι "εντιμότατοι φίλοι" του Συνταγματικού Τόξου, φροντίζουν να στρώνουν με ροδοπέταλα τον δρόμο των ναζιστών. Αν δεν αλλάξουν σύντομα ρότα, οι ναζί θα σκοτώσουν ξανά. Εύχομαι να κάνω λάθος.

ΥΓ.: Αν ο Φίλης είναι ηθικός αυτουργός της επίθεσης, οι “φίλοι” του τέως προέδρου, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και υποδαύλιζαν τα πάθη τι να είναι άραγε; Μάλλον, τα σταγονίδια, δηλητηρίασαν τη γαλάζια λίμνη.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι Διευθυντής Σύνταξης του NEWS 247
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom