Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τίμησε τον Μίμη Δενδρινό η Α.Ε. Μεσολογγίου (φωτο)

Παλιά δόξα του Παναιτωλικού και της Α.Ε. Μεσολογγίου

Ένα θρύλο του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/11) στο ημίχρονο του αγώνα της Α.Ε. Μεσολογγίου με τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά η Διοίκηση των "κανονιέρηδων". 

Ο λόγος για τον Μίμη Δενδρινό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Μ. και μέλος της ομάδας του Παναιτωλικού που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική Κατηγορία την περίοδο 1974-1975.
Ο Μίμης Δενδρινός αποτελεί μέρος της ιστορίας της Α.Ε.Μ. καθώς έχει υπηρετήσει την ομάδα από πολλές θέσεις και η βράβευσή του ήταν μια κίνηση σημαντική από τη Διοίκησή της.

Σύντομο βιογραφικό του Μίμη Δενδρινού

Ο Μίμης Δενδρινός (ο πρώτος κάτω αριστερά στη φωτο) γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1950 και σε ηλικία 15 ετών (1965) υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στην Α.Ε Μεσολογγίου επί προεδρίας Ιωάννη Νατσικώστα και ως πρώτο προπονητή είχε τον Δημήτρη Καρδάμη.

Από την πρώτη κιόλας ποδοσφαιρική χρονιά του ξεδίπλωσε στο γήπεδο τις αρετές του και τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε η μεταγραφή του στον Παναιτωλικό (1969) που αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Δεύτερος από αριστερά,καθιστός,ανάμεσα στους Κώστα Τάκο και Αποστόλη Γαβαλά

Είχε καθοριστική συμβολή στην μεγάλη πορεία του Παναιτωλικού προς την Α΄ Εθνική κατηγορία με πολλές συμμετοχές και γκολ όπου και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα.

Το 1977 επέστρεψε στην Α.Ε Μεσολογγίου (Β΄ Εθνική), όπου έκανε μια καλή πορεία με αρκετά γκολ και τρία χρόνια αργότερα σε ηλικία 30 ετών (1980) έκλεισε την καριέρα του.

Αγωνίστηκε σε 400 περίπου αγώνες και πέτυχε πάνω από 150 γκόλ.

Αγαπημένη του θέση δεξί εξτρέμ φορώντας την φανέλα με το Νο 7,ενώ υπήρξε εξαιρετικός ντριπλέρ με επινοήσεις και προσποιήσεις που ζάλιζαν τον αντίπαλο.

Σημαντικότερες στιγμές που θυμάται πάντα τα 2 γκόλ που πέτυχε στον αγώνα Παναιτωλικός – Α.Ο Πάτραι (2-1) για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής (1973-74) , ένα εξαιρετικό γκόλ στον αγώνα Παναιτωλικός – Ηρακλής (3-1) περίοδος (1975-76) και τα 3 γκόλ στον αγώνα Α.Ε.Μ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ (3-3) περίοδο (1977-78).

Η Π.Α.Ε Παναιτωλικός και ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών σε ειδική εκδήλωση τίμησαν τον Δημήτριο Δενδρινό για την πολύτιμη προσφορά και συμβολή του, στην άνοδο του Παναιτωλικού στην Α΄ Εθνική κατηγορία το 1975 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ανέλαβε προπονητής στον Εύηνο Ευηνοχωρίου που παρουσίαζε σημάδια διάλυσης, αλλά έχοντας επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα αξιοποίησε το δυναμικό που υπήρχε και πρόσθετε κάθε χρόνο νέα παιδιά και μερικές μεταγραφές.

Κατάφερε και πέτυχε σε δύο χρόνια να δημιουργήσει μια εκπληκτική ομάδα που άφησε εποχή ειδικά την τριετία (1984-1986) όπου και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στον Α΄ Όμιλο της Α΄ κατηγορίας Αιτ/νιας.

Υπήρξε λάτρης της τακτικής που είχε έντονο επιθετικό πνεύμα χωρίς όμως να παραλείπει και την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, ενέπνεε το σεβασμό όλων, ήταν αυστηρός και ταυτόχρονα φίλος με τους παίκτες του παίρνοντας από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους.

Για την συνολική προσφορά του ως παίκτης και ως προπονητής τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε υγεία και ότι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του…

από olatagoal.gr/και από evinochori-kalidona.gr/ ,όπου μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτο

Σημείωση Ζείδωρον: Είχαμε τη χαρά και την τιμή να δούμε πάρα πολλές φορές τον Μίμη Δενδρινό αγωνιζόμενο με τη θρυλική ομάδα του Παναιτωλικού που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α΄Εθνική κατηγορία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom