Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη το Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου (ΦΩΤΟ)


Σε εξέλιξη στον Ισθμό της Κορίνθου βρίσκεται,το Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο μικρών και μεσαίων αγροτών μετά από κάλεσμα των Επιτροπών των αγροτικών Μπλόκων της Πελοποννήσου.
«Τωρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»: Με το σύνθημα αυτό μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 στα διόδια του Ισθμού της Κόρινθου. Οι αγρότες έχουν ανοίξει τις μπάρες των διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού. «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Στον κοινό αγώνα με τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Επιτροπών Μπλόκων που μοιράζουν οι συγκεντρωμένοι στους διερχόμενους οδηγούς.
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι αγροτικοί σύλλογοι από διάφορους νομούς της Πελοποννήσου που συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 
Οι κινητοποιήσεις, που οργανώνονται από Ομοσπονδίες, Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Αγροτικών Μπλόκων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν πανελλαδικά στις αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη στη Λάρισα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Σε άλλες πόλεις
Στις 19 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας.  Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., αγρότες από τα χωριά των Τρικάλων θα μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» .Επίσης, στην Κέρκυρα, συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι αγρότες στις 23 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, 
Την Τετάρτη 25 Νοέμβρη διοργανώνεται συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. 
Στις 2 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία των Φαρσάλων.
Για την προετοιμασία της κινητοποίησης γίνονται συσκέψεις σε χωριά και επαρχίες του νομού. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και Αγροτικοί Σύλλογοι στο Νομό Μαγνησίας.
Σύσκεψη οργανώνει η ΠΑΣΥ Ημαθίας, την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Μακροχωρίου. Θα μιλήσει, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας.

1 / 4
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom