Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πέθανε ο Μάκης Δενδρινός - Θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ


Στις 25 Ιουνίου ο Μάκης Δενδρινός υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου,από τότε πάλευε αλλά δεν τα κατάφερε κι έχασε σήμερα τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του σε ηλικία 65 ετών...

Ο Μάκης Δενδρινός συνέδεσε το όνομα του με τον Πανιώνιο.
Ήταν μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το 1968 έως το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1997.

Την καριέρα του ως παίκτης ακολούθησε μία επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής. Εργάστηκε σε πολλούς συλλόγους, ενώ ήταν και πρώτος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1994, στο Eurobasket 1995 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1996 στην Ατλάντα.

Ήταν ο προπονητής της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες...
Ο αποκαλούμενος και «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας του, ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ομάδα σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες την τριετία 1994-1996, ενώ είχε θητεύσει στον Πανιώνιο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Mετά την είδηση του θανάτου του, ο ΠΣΑΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Για πάντα στην καρδιά μας Μάκη

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό για Μάκη Δενδρινού.Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μάκης Δενδρινός, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η καρδιά του άντεξε λιγότερο από 4 μήνες, αφού πριν λίγες ώρες, ‘’έφυγε’’ από ανάμεσά μας αλλά θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το πρωί στις 11:30 στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom