Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Καμαρούλα Αγρινίου: Υποδοχή των τιμίων λειψάνων των Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης - 4ημερος εορτασμός (φωτο)


Τετραήμερος εορτασμός στην Καμαρούλα Αγρινίου λόγω της έλευσης των λειψάνων των μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και της εορτής του Αγίου Γεωργίου

Τα λείψανα των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, προερχόμενα από την Ιθάκη, γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, μεταφέρθηκαν προς προσκύνηση χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας Αγρινίου. 
Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία της Φιλαρμονικής του δήμου Αγρινίου τα λείψανα συνοδεύτηκαν στην Καμαρούλα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλο. Η μεταφορά των λειψάνων έγινε με αφορμή τον εορτασμό του Ιερού Ναού της Καμαρούλας, Αγίου Γεωργίου.

Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά και τον εφημέριο του ιερού ναού Καμαρούλας Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργιάδη, λίγα μέτρα από την κεντρική εκκλησία, έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γρηγορίου. 
Αμέσως μετά την υποδοχή, με πομπή η οποία συνοδευόταν από πλήθος κόσμου και την Φιλαρμονική του δήμου, τα λείψανα κατέληξαν στον κεντρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά και του εφημέριου του ναού της Καμαρούλας Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Γεωργιάδη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λείψανα φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι που γεννήθηκε και βαπτίστηκε ο Άγιος Ραφαήλ και για πρώτη φορά εξέρχονται της Ιθάκης. 
Τα λείψανα θα παραμείνουν στον Άγιο Γεώργιο Καμαρούλας  μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 07:00’ το πρωί έως 22:00 το βράδυ.
Στην τελετή υποδοχής και στον εσπερινό παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ Χριστόφορος Μπόκας, πλήθος κόσμου και παπάδων από όλη την περιοχή, την Ιθάκη και την Αττική.
Ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας και Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργιάδης δήλωσε: «Δοξάζουμε τον θεό γιατί για τη μικρή Ναζαρέτ της Καμαρούλας είναι πολύ μεγάλη ευλογία να έρθουν οι τρείς αυτοί επισκέπτες, οι νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνης. 
Ο Άγιος Ραφαήλ κατάγεται από την Ιθάκη. Το σπίτι όπου γεννήθηκε και βαπτίστηκε ο άγιος έχει μετατραπεί σε προσκηνηματικό ναό και εκεί φυλάσσονται τα ιερά λείψανα και των τριών μαρτύρων, όπου μαρτύρησαν στην Θερμή της Λέσβου. 
Μετά από πρόσκληση του ποιμενάρχου μας και μητροπολίτου κ Κοσμά προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλο ήρθαν προς αγιασμό της ενορίας μας και της ευρύτερης περιοχής».  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 23 Απριλίου 2015
Ώρα 07:00’   Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.
Ώρα 18:00’   Εσπερινός και Ιερά Παράκληση των Αγίων.
Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Ώρα 07:00’   Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 19:00’   Ιερά Αγρυπνία, κατά την αγιορείτικη τάξη.
Σάββατο 25 Απριλίου 2015
Ώρα 17:00’   Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ώρα 07:00’   Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ώρα 16:00’   Εσπερινός και αναχώρηση των ιερών Λειψάνων για το Βαθύ Ιθάκης.
Κων/νος Χονδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom