Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ιδού τα μέτρα που "πρότειναν" στην τρόικα,πριν τις εκλογές,όταν έταζαν λαγούς με πετραχήλια στο Σύνταγμα!

Η κυβέρνηση όχι μόνο έβαλε την υπογραφή της για νέα μέτρα, όπως η "Αυγή" αποκάλυψε στο φύλλο της προηγούμενης Τετάρτης, αλλά υποδεικνύει η ίδια ποια θα είναι τα μέτρα αυτά!

Η νέα αυτή αποκάλυψη της "Αυγής" της Κυριακής προέρχεται από την επιστολή και πάλι, των κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου με ημερομηνία 14 Μαΐου 2014, καθώς, όπως παραδέχονται 
στη δεύτερη παράγραφο, "εμείς αποτύχαμε σε ενδεικτικούς στόχους", τους οποίους επισυνάπτουν στον Πίνακα 1 του εγγράφου (σελ. 93).

Ανατρέξαμε στον Πίνακα 1, στον οποίο παρατίθεται σειρά προαπαιτούμενων, σε τέσσερις στήλες, πρόβλεψη και πραγματικότητα, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 αντιστοίχως. Ξεχωρίζει η, κατά Σαμαρά - Στουρνάρα - Προβόπουλο, "αποτυχία" σε τρεις δείκτες:

Α. Οροφή στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, καθώς είχαν προϋπολογιστεί 1,5 δισ. έσοδα, τελικώς όμως μόλις που... άγγιξαν τα 0,2 (τον Σεπτέμβριο) και 1,0 (τον Δεκέμβριο).

Β. Υποχρεωτική έξοδος εργαζομένων (σ.σ.: προφανώς από το δημόσιο τομέα), όπου και πάλι ενώ είχε υπολογιστεί η απόλυση 2.000 και 4.000 (αντιστοίχως Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο), η κυβέρνηση ...περιορίστηκε σε απολύσεις 3.200 - 3.500 εργαζομένων.

Γ. Στο σύστημα κινητικότητας, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου... απέτυχε και πάλι, καθώς, ενώ ο στόχος ήταν για 12.500 (τον Σεπτέμβριο) και 25.000 (τον Δεκέμβριο), μεταφέρθηκαν στην απάνθρωπη αυτή νέα κατάσταση 8.400 και 15.900 αντιστοίχως.

Με άλλα λόγια -και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό-, αντί η "γαλαζοπράσινη" κυβέρνηση να διαπραγματευθεί, έστω και τώρα, με την τρόικα, υποδεικνύει η ίδια τις "αστοχίες" της παραδεχόμενη κατ' αυτόν τον τρόπο την ατζέντα του επόμενου διαστήματος, που σύντομα θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες της χώρας. Μια ατζέντα με ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος, καθώς, όπως προκύπτει και από τους τρεις δείκτες πιο πάνω, η τρόικα ζητά και η συγκυβέρνηση συναινεί σε μεγαλύτερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και περισσότερες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι η "Αυγή" στο φύλλο της Τετάρτης δημοσιοποιούσε την επιστολή αυτή που το πρωθυπουργικό γραφείο κρατούσε στο συρτάρι του -προεκλογική περίοδος γαρ...-, στην οποία η ηγεσία της χώρας δήλωνε έτοιμη για νέα μέτρα "που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτόν (σ.σ.: της επίτευξης των στόχων του προγράμματος), καθώς οι συνθήκες αλλάζουν". Και πάντα σε συνεννόηση με τους δανειστές...

Στις 14 Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε πρόθυμος για νέο γύρο μέτρων και μία εβδομάδα μετά, στην πλατεία Συντάγματος, "έσκιζε" το Μνημόνιο. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνει, με την υπογραφή του, διαθέσιμος καθώς και το περασμένο καλοκαίρι αναλάμβανε την ίδια δέσμευση επιστολή που και πάλι είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας (βλ. φύλλο 2ας Αυγούστου 2013). Ενώ, στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι είθισται ο εκάστοτε πρωθυπουργός να κάνει μια τέτοια, τυπική -όπως ισχυρίζονταν- διατύπωση στις επιστολές προς τους δανειστές, τα μέτρα που οι πολίτες έχουν υποστεί από τότε είναι προφανώς η καλύτερη απάντηση.

Παπαδημητρίου Νίκος από avgi
μέσω το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom