Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα


Σε ηλικία 74 ετών πέθανε η γνωστή ηθοποιός Σάσα Καστούρα. Την τελευταία της πνοή άφησε στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια κι όπου σήμερα θα γίνει και η κηδεία της.

Η Σάσα Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και
εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962.Ηταν ηθοποιός του θεάτρου (όπου πρωτοεμφανίσθηκε το 1962), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Εγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό μετά από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά "Η Γειτονιά μας", όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δυο φορές (1993, 1996).

Είχε παντρεύτεί τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.

Το 2011 σε συνέντευξηή της στην εφημερίδα Espresso έλεγε: «Προσωπικά, είμαι μια χαρά, δόξα τω Θεώ! Πήρα τη σύνταξή μου και δεν μ’ ενδιαφέρει πια το θέατρο. Κάνω άλλα πράγματα, σκηνοθετώ όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Αισθάνομαι χορτασμένη!»

«Με τόσο μεγάλη εγκληματικότητα που υπάρχει σήμερα στην περιοχή, πώς να ζήσουμε; Γι’ αυτό ψάχνω να πουλήσω ή να νοικιάσω το σπίτι μου και να πάμε να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν η αδελφή μου, ο αδελφός μου και οι συμμαθήτριές μου που με περιμένουν να γυρίσω».

Το ΚΚΕ για την Σάσα Καστούρα

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Σάσα Καστούρα, εξέφρασε το ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για μια ηθοποιό που διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Η ηθοποιός Σάσα Καστούρα δεν είναι πια ανάμεσα μας. Παιδί από οικογένεια κομμουνιστών στρατεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, του οποίου υπήρξε μέλος και υποψήφια βουλευτής, μένοντας σταθερά στο πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής της. Αγωνίστρια συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των ηθοποιών, μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών, στο ΣΕΗ.

Ως ηθοποιός διέγραψε μια φωτεινή πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας λαϊκούς χαρακτήρες, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στην λαϊκή οικογένεια. Η παρουσία της στη τηλεόραση σφραγίστηκε με την συμμετοχή της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης "Η γειτονιά μας" .
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Θα μείνει πάντα ζωντανή στη μνήμη μας».

Δείτε την στην ταινία "Καλώς ήλθε το δολάριο":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom