Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Το γαϊτανάκι της δήθεν δωρεάς των Ζωγραφαίων συνεχίζεται


Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού

Η πρόταση περί αποδοχής της δωρεάς του μισού κτήματος Ζωγράφου, με αντάλλαγμα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παράνομης αγοράς το 2007 του άλλου μισού, εισάγεται ξανά προς επίλυση στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Μήνες πριν η ίδια πρόταση είχε ψηφιστεί -με αυξημένη πλειοψηφία από το ΔΣ.

Η οικογένεια Ζωγράφου διεκδικεί την ταυτόχρονη πράξη δωρεάς και αυτή της νομιμοποίησης του συμβολαίου της αγοράς του 2007, ενώ η δημοτική αρχή εμμένει στο να προηγηθεί χρονικά το πρώτο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η διαδικασία.

Ο φόβος της οικογένειας Ζωγράφου ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θα υπερψηφίσουν την νομιμοποίηση πλυντήριο της αγοράς φαίνεται να είναι πραγματική.

Στο ενδιάμεσο προηγήθηκε η έκδοση του ΠΔ που χαρακτηρίζει το χώρο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και δικαιώνοντας τον δρόμο του αγώνα που επέλεξε η επιτροπή μας απαιτώντας να γίνει απαλλοτρίωση, να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της αγοράς που έχει καταχρεώσει το Δημόσιο και το Δήμο μας.

Σε μια εποχή που η προστασία όσων διαχειρίστηκαν άνομα το δημόσιο χρήμα δεν είναι δεδομένη, καλά κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι σκεπτικοί για τη νομιμοποίηση πράξεων που θεωρούνται παράνομες, παρά την αρχική τους διάθεση να κλείσουν το θέμα της δωρεάς.

Η επιτροπή μας αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για να απαλλοτριωθεί ο χώρος με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με το κόστος της, για να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς εμπορικές χρήσεις.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αναλογιστούν σήμερα τις ευθύνες τους απέναντι στους Δημότες και να συμβάλουν στο να σταματήσει τώρα η νομιμοποίηση-πλυντήριο της αγοράς και η ανακύρηξη της οικογένειας Ζωγράφου σε δωρητές.

Να μην υπογράψουν κανένα συγχωροχάρτι.
Να μην νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τις παρανομίες
Να μη χρεώσουν τις επόμενες γενιές ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την πραγματική αξία απαλλοτρίωσης του Κτήματος

Επιτροπή αγώνα κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom