Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού - Νέα πενθήμερη απεργία

Καταγγέλλουν επίσης ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (σ' αυτό διδάσκει ο υπουργός) και το Πανεπιστήμιο Πειραιά (εδώ εκλέγεται) ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.

Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία για έκτη εβδομάδα, από τη Δευτέρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν αποδέχονται την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διαθεσιμότητα.
Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν, «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση».

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του αφήνουν και αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας πως από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο δεν τίθεται κανείς σε διαθεσιμότητα: «Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός, εν τω μεταξύ, το σπουδαίο γεγονός, ότι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ουδείς διοικητικός υπάλληλος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, διότι από τα πανεπιστήμια αυτά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είναι γνωστό, συγχρόνως, στον κόσμο της Παιδείας, ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, στο μεν Πάντειο δίδασκε ως καθηγητής, το δε πανεπιστήμιο Πειραιά είναι στην περιφέρεια την οποία εκλέγεται…».

Όπως είναι πάντως ήδη γνωστό, το υπουργείο προωθεί την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, προσπαθώντας να παρακάμψει τα Ιδρύματα που δεν απέστειλαν τις λεγόμενες λίστες διαθεσιμότητας, με στοχο να μπορέσει να προχωρήσει το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom