Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ούτε σήμερα Κυβέρνηση ενώ έχουν συμφωνήσει σε όλα τα συνεταιράκια - Μύλος στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα


Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης επεξεργάζονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στη Βουλή.

Στα γραφεία της ΝΔ, στο Κοινοβούλιο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.10 συνάντηση των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, των Κώστα Σκανδαλίδη και Στέργιου Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ (που προσήλθαν με καθυστέρηση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους) και των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. με στόχο να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης.

Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.

Στις προθέσεις των τριών κομμάτων κατά ίδια στελέχη είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο όταν και λήγει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και απόψε μετά τις 21.00, αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση στη Βουλή, να υπάρξει συνάντηση των τριών αρχηγών στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να μπει και επίσημα η βούλα. Όσο για την σύνθεση της κυβέρνησης αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.


Θύελλα στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα - Αύριο θα παρθεί η τελική απόφαση
Ενδεικτικό των εντάσεων και των διαφωνιών ήταν το γεγονός πως η σύσκεψη κράτησε πολλές ώρες και καθυστέρησε και η σύσκεψη των αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων, που θα απαρτίζουν την κυβέρνηση.
Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ όπου υπήρχε μεγάλη ένταση για τον τρόπο που θα εκπροσωπηθεί το κόμμα στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνει να μην επιθυμεί να μετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή πρώην υπουργοί στη νέα κυβέρνηση, αλλά έχει απέναντί του τους κ.κ. Λοβέρδο, Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ενεργή δράση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.

Ήταν μία θυελλώδης σύσκεψη για το πώς θα εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση για το εάν δηλαδή μετέχουν πολιτικά πρόσωπα ή τεχνοκράτες που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Τελικά, παρά την ένταση και τις διαφωνίες επικράτησε η άποψη του κ. Βενιζέλου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξουσιοδότησαν τον κ. Βενιζέλο να χειριστεί ο ίδιος το θέμα των ονομάτων.

Βέβαια υπήρχε και η άποψη για παράδειγμα του κ. Σκανδαλίδη ο οποίος πρότεινε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ κοινοβουλευτικά και μόνο τη νέα κυβέρνηση.

Έτσι αυτή η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι το πρώτο εσωκομματικό crash test του κ. Βενιζέλου μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπου θα γίνει και ο σχετικός συσχετισμός των δυνάμεων.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom