Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πέντε μήνες με τριετή αναστολή στην αυγοβόλο του Όθωνα


Πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή,για λόγω και έργω εξύβριση,επέβαλε δικαστήριο του Ρεθύμνου στην Μαρίνα Δημητριάδου για το αυγό που πέταξε κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, στις 25 Σεπτεμβρίου.Το δικαστήριο έκρινε ότι η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη.



Η δίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι της Μαρίνας Δημητριάδου ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης επειδή ο μηνυτής ήταν για ακόμη μία φορά απών από τη διαδικασία, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις. Σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά επέμεινε στη δίωξη της ιστορικού.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη δήλωσε πως η πράξη της είχε συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον κ. Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση.

Τη συμπαράστασή τους στην Μαρίνα Δημητριάδου εξέφρασαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου και αγανακτισμένοι πολίτες,οι οποίοι μάλιστα όταν άκουσαν την πρόταση του εισαγγελέα για έξι μήνες φυλάκιση χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο την έδρα..

Δηλώσεις μετά το πέρας της Δίκης
Γενναία χαρακτήρισε την απόφαση για το «μη απρόκλητο» της επίθεσης η Μαρίνα Δημητριάδου, τονίζοντας πως «το δικαστήριο δεν υπέκυψε στο κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει η κυβέρνηση. Έκρινε ότι η ενέργεια μου δεν ήταν απρόκλητη, με προκαλούν οι πολιτικοί και δικαιούμαι να αγανακτώ, με όποιο τρόπο. Θεωρώ απαράδεκτο όμως ότι δεν ήρθε ο κ. Όθωνας παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα ήταν παρών λόγω του σεβασμού προς την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ανακόλουθος των λόγων και των πράξεών του».

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Μαρίνας Δημητριάδου, Θοδωρής Τσούλας δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την απόφαση: «αυτό που κρίθηκε σήμερα είναι το κατά πόσο είναι απρόκλητη η συγκεκριμένη πράξη της Μαρίνας ή όχι. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση απρόκλητη.
Από κει και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πως θα σωθούμε από τους σωτήρες μας. Ο κόσμος θα πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ και να αρχίσει να διαδηλώνει λέγοντας αυτά τα πράγματα που σκέφτεται στον καναπέ του».

Διαβάστε σχετικά:
Μαρίνα Δημητριάδου: Εγώ ήμουν η αυγοβόλος
Read more: Go to TOP and Bottom