Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα απαιτεί η Τρόικα !!! και μια απάντηση βαρβάτη


Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι. Η Ελλάδα είναι πλέον όμηρος των ορέξεων των τροικάνων που κάνουν ότι θέλουν την ώρα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη. Έστω για τα προσχήματα. Ο Γ. Παπανδρέου πληρώνει τα επίχειρα της δέσμευσής του χωρίς όρους, είναι υπόδουλος και μαζί του δυστυχώς όλη η Ελλάδα.

Ενώ, λοιπόν, πιστεύαμε ότι ξεμπερδέψαμε με την τρόικα προς το παρόν και κλείδωσε η συμφωνία, πήγε ο Π. Τόμσεν στον Γ. Κουτρουμάνη και τον έκανε..
του αλατιού.

Η βόμβα που έσκασε αφορά τον ιδιωτικό τομέα όπου η τρόικα ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας προκειμένου να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Δηλαδή από τα 548 ευρώ καθαρά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός να πάει ακόμη χαμηλότερα.

Ωμή παρέμβαση της τρόικας δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος στενάζει πολύ περισσότερο από το δημόσιο τομέα. Που έχει δεχθεί απανωτές μειώσεις μισθών, κρυφές και φανερές επιχειρησιακές συμβάσεις, απολύσεις τουλάχιστον 250.000 ιδιωτικών υπαλλήλων.

Ουσιαστικά ζητείται η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ δεύτερο αίτημα είναι το τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας έθεσε το θέμα στην γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη στη συνάντηση που είχαν πολύ αργά το βράδυ της Κυριακής. Η Α. Στρατινάκη ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Εκείνος συναντήθηκε με το κλιμάκιο της τρόικα σήμερα το απόγευμα, χωρίς επί τόσες ώρες να πει σε κανένα τις πρωτοφανείς απαιτήσεις των τροϊκανών.

Όταν τους είδε και του μετέφεραν την πρόταση τους απάντησε ότι «είναι ένα θέμα που με ξεπερνά. Ήδη έχουμε 2 χρόνια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική επιτροπή». Τους είπε ακόμη ότι θα υπάρξει αρνητική επίπτωση και στα ασφαλιστικά ταμεία και στα έσοδα του κράτους, ενώ θα επιτείνει την ύφεση.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο αίτημα της “τρόικας” για τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων αντιπρότεινε να προωθούνται όσες κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάντως στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερες από 20 εργαζόμενους. Χάος δηλαδή και στις μικρές επιχειρήσεις.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η τρόικα ως απόλυτος άρχων της χώρας απαίτησε από τον Κουτρουμάνη να μεσολαβήσει για να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί. Θέλει να δημιουργήσει δηλαδή γενιά ακόμη και κάτω από τα 500 ευρώ.

Το μόνο που ψέλλισε ο Κουτρουμάνης ήταν ότι πρέπει να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική επιτροπή. Τρίχες κατσαρές αφού υπό την απειλή της μη χορήγησης της 6ης δόσης οι τροικάνοι έχουν αποθρασυνθεί.

Στην κυβέρνηση έχει πέσει πανικός καθώς βλέπουν ότι εγκλωβίστηκαν σε αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τι θα απαντήσουν στη βόμβα της τρόικας; Φυσικά τίποτε αφού δεν μπορούν να το κάνουν.

Καλύτερα είναι να παραιτηθούν και να αναλάβει ο Τόμσεν πρωθυπουργός.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΓΑΠ ενημερώθηκε το απόγευμα, όταν είχε συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την κεντρική Μακεδονία και σχολίασε: «έχουμε όπλα να προστατεύσουνε τους εργαζόμενους. Έχουμε την εθνική συλλογική σύμβαση. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε Ινδία».

Για να δούμε όμως, θα το πει και …. δημοσίως ο ίδιος αυτό;
http://www.antinews.gr

Ακούστε και μια απάντηση βαρβάτη:

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ανώνυμε είσαι λάθος!
Το θέμα δεν είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια.Αν δεν έχει ο διπλανός μας δεν θα έχουμε και μεις,αλυσίδα είναι και η ζωή και η οικονομία!Ας μην τσιμπάμε λοιπόν και παίζουμε το παιχνίδι αυτών που θέλουν να βάλουν τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη!

Καστρινός είπε...

ΚΑΤΑΡΑ.

Σε μια χώρα που δεν έχει προηγούμενο
τίποτα πια δεν είναι οφθαλμαπάτες,
μαύρο παρόν και μέλλον διφορούμενο
κι ένα μαχαίρι στου λαού όλες πλάτες.

Σε ένα κόσμο παλαβό χωρίς αισθήματα
εξίσωση άλγεβρας οι ανθρώπινες οι σχέσεις,
ένα βουνό μας ζώνουν τα προβλήματα
πώς να πιστέψεις άλλες υποσχέσεις.

Και τι σας ζήτησα γαμώ τα υπουργεία σας
την ησυχία μου και κάπου-κάπου να ρεμβάζω,
να σας πληρώσει ο Θεός την αμαρτία σας
όπου βρεθώ, θα καταριέμαι θα φωνάζω.

Καστρινός.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Παραμέμνω στην απάντηση του ανώνυμου....που αν ειχε μπάμπαλα θα ηταν επώνυμως....
΄Λυπάμαι για σενα και τα παιδια που μεγαλωνεις...αν μεγαλώνεις....
Ποιος προστατεψε μωρε ποτε τον ιδιωτικο υπάλληλο;;;;;;;;;;;;;;

Η μηπως θες να πω κι εγω τωρα καλά να πάθετε που νομιζατε πως κρατουσατε το πάπα απ α α@@@@@@@@@@ ια και δουλευατε το κοσμο;;;;;;;;

Αλλά οχι εγω δεν θα το πω γιατι συμπασχω με το καθένα που χάνει τη δουλεια του οποιος κι αν ειναι αυτος, δημοσιος ή ιδιωτικός...
Ενα φτου σου ομως θα στο πω....

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Κώστα ούτε αυτά τα λίγα δεν μας αφήνουν να χαρούμε.
Να είσαι καλά σ'ευχαριστώ!
εδώ

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου μη χάνεις την ψυχραιμία σου!
Είδες τι κατάφεραν οι πανάθλιοι πολιτικάντηδες;Να θέλει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου αντί να πλακώσουμε τους ίδιους και να τους πάμε ως το Φάληρο για φούντο.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom