Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Πάσχα: Αυστηροί έλεγχοι και μπλόκα στις εξόδους των πόλεων - Τσουχτερά πρόστιμα (βίντεo)


Μπορεί τα μέτρα να χαλαρώνουν μετά το Πάσχα, αλλά μέχρι και το Πάσχα η παρουσία της αστυνομίας για την τήρηση τους θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Alpha, είπε πως το Πάσχα θα πρέπει να μείνουμε στην Αθήνα ενώ προειδοποίησε τους παραβάτες μα τσουχτερά πρόστιμα.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί φέτος δεν θα κάνουμε «Πάσχα στο χωριό» και θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις: «ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση» για τον περιορισμό μετακινήσεων το Πάσχα, «για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις -ειδικά στην Αττική- είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».

Την ίδια στιγμή η Ελληνική αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για τις ημέρες του Πάσχα έτσι ώστε να αποτρέψει τις μετακινήσεις και τους εκδρομείς. Ο προγραμματισμός της ΕΛΑΣ λοιπόν, προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρούς ελέγχους στα διόδια. 

Μεγάλη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις σε όσους επιστρατεύσουν ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: