Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Πάρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη - Αποκλεισμός των δημοσιογράφων - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ (φωτο & βίντεο)


Πολίτες της Πάρου και η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου διαμαρτυρήθηκαν χθες (16/4/2021), για την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, στην Πάρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους διαδηλωτές στην περιοχή Μπουνταράκι, ενώ αυστηρά αστυνομικά μέτρα υπήρχαν πέριξ του δημαρχείου και απαγορευόταν ακόμα και η παρουσία επαγγελματιών δημοσιογράφων του τοπικού Τύπου στο κτίριο!

Τέλος, η δημοτική Αρχή εγκατέστησε στην οροφή του δημαρχείου άτομα, τα οποία πρόσεχαν τυχόν κινήσεις των διαδηλωτών!

Δείτε βίντεο & φωτο:

Στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο

Ένα χρόνο και πλέον από την έναρξη της πανδημίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σε δεύτερη μοίρα την υγεία και την παιδεία. Ελάχιστες ενέργειες έχουν γίνει για την προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας με αποτέλεσμα σήμερα να ζούμε τραγικές καταστάσεις.

Στην παιδεία, ενώ από την πλευρά των σωματείων υπήρχαν προτάσεις για διεξαγωγή των μαθημάτων με τμήματα των 15 μαθητών, η κυβέρνηση επέλεξε το άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των μαθητών.

Στο μόνο τομέα που έχει δείξει απόλυτη προσήλωση είναι ο τομέας της αστυνόμευσης. Εύκολα προσλαμβάνει αστυνομικούς, εύκολα τον εξοπλίζει. Επιπλέον έχει καταφύγει και σε άσκηση πρωτοφανούς βίας με σκοπό να αποκρύψει την ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με περισσότερη αστυνομοκρατία αλλά με επενδύσεις στην δημόσια υγεία και παιδεία. Από ό,τι φαίνεται η Δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες, γι’ αυτό και κάλεσε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου εκφράζει την δυσαρέσκειά της για αυτή την επίσκεψη και καλεί τα μέλη μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16-4-2021 και ώρα 11:30 έξω από το δημαρχείο.

Η ΕΛΜΕ Πάρου -Αντιπάρου κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 16/4/2021 από τις 11:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας.

ΟM ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Εν μέσω φημών και παραπληροφόρησης χωρίς την γνωστοποίηση, έστω με ένα δελτίο τύπου από το Δήμο ή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έφτασε σήμερα στο νησί μας ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με το επιτελείο του και με έδρα το Δήμο Πάρου οργάνωσε σύσκεψη με τη φυσική παρουσία του Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Επάρχου και του Δημάρχου Πάρου ενώ διαδικτυακά συμμετείχαν και οι δήμαρχοι των Κυκλάδων.

Τον κ. Χρυσοχοΐδη επιχείρησαν να «καλωσορίσουν» κατά την άφιξή του στο δημαρχείο νεολαίοι της Πάρου και η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου διαμαρτυρόμενοι για τα βίαια μέτρα καταστολής των οργάνων της τάξης σε βάρος μαθητών, φοιτητών και πολιτών που αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών μας ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία. Όμως εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει όλες τις διαβάσεις προς το δημαρχείο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στα πλαίσια της κυβερνητικής επικοινωνιακής πολιτικής έδωσε γενικές υποσχέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς αντίκρισμα, σε ένα νομό που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας εξαιτίας της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, τα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους, αφού στερούνται του αναγκαίου προσωπικού, περιπολικών, αλλά και σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.

Καλούμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα ασφάλειας των πολιτών των Κυκλάδων και του μεγάλου αριθμού παραθεριστών που φιλοξενούν.

Ειδικότερα για την Πάρο, που στο παρελθόν είχε δύο σοβαρά περιστατικά βίας, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, τον καλούμε να δώσει άμεση λύση στη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού, να λύσει το τριτοκοσμικό κτιριακό πρόβλημά του.

Εάν δεν το πράξει, θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά ανεπαρκής, όχι μόνο στη σύλληψη του επί μήνες κρυπτόμενου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και στην έλλειψη προστασίας δημοσιογράφων που δολοφονούνται μέρα μεσημέρι, αλλά και στο πλήθος άλλων και πολλών καθημερινών εγκλημάτων, που έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: