Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ελευσίνα: «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία - Δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία» (φωτο & βίντεο)


«Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία», «Δώστε λεφτά για την υγεία - Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός - Δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» απαίτησαν Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Ελευσίνα το απόγευμα της Δευτέρας.

Με πορεία στους δρόμους της πόλης κατήγγειλαν τη μετατροπή του Θριάσιου νοσοκομείου σε μιας νόσου. Απαίτησαν την επαναλειτουργία του ως γενικό νοσοκομείο, την ενίσχυσή του και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με μόνιμο προσωπικό και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις.

Τόνισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με πλατιά σύσκεψη Σωματείων με στόχο να γίνουν πράξη οι στίχοι του τραγουδιού «Μέγαρα και Ελευσίνα κατεβαίνουν στην Αθήνα».

Παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Ακόμη ο Κων. Κώνστας δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν τα Συνδικάτα Τροφίμων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Κλαδικό Ενέργειας, Θριάσιου νοσοκομείου. Ακόμα η Ά ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Γυναικών, η Ένωση ΕΒΕ Μάνδρας - Ελευσίνας κ.ά. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κηρύχτηκε από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, μετά από σύσκεψη με τα Σωματεία - μέλη του.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων. Χαιρέτισαν οι Νίκος Αγγελόπουλος πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας (δείτε βίντεο εδώ)Σωτήρης Αγγελόπουλος από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας (δείτε βίντεο εδώ)Δημοφίλη Χαλκιώτη από τη Συντονιστική Επιτροπή κατά της χωματερής στη Φυλή (δείτε βίντεο εδώ)Λάμπρος Χατζάρας από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - παράρτημα Θριασίου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μανώλη Βαρδαβάκη πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου. (Δείτε βίντεο εδώ)

Στις ομιλίες καταγγέλθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μιας νόσου, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πετάξει έξω από το νοσοκομείο ασθενείς με άλλες παθήσεις ενώ κλείνει την πόρτα του νοσοκομείου σε έκτακτα περιστατικά και χρόνια πάσχοντες. 

Την ίδια ώρα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής παραμένουν υποστελεχωμένα και αθωράκιστα. Καταγγέλθηκε η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που παραμένουν η βασική πηγή διασποράς του ιού. Απαιτήθηκε η άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημιώσεις.

Από το πρωί μέλη των ταξικών συνδικάτων βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς μεταδίδοντας το μήνυμα της απεργίας και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας πραγματοποίησε κατάληψη του αμαξοστασίου της Ελευσίνας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι το Δημαρχείο.https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: