Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πέθανε ο δημοσιογράφος Απόστολος Βραχιολίδης


Ο Απόστολος Βραχιολίδης, ίσως ο τελευταίος δημοσιογράφος της "ρομαντικής" δημοσιογραφίας, ο δημοσιογράφος-λαγωνικό με τις μεγάλες αποκλειστικές επιτυχίες (ο μόνος που ανέβηκε με...καταδρομικό τρόπο στο νησί του Σκορπιού για να παρευρεθεί στους γάμους του Ωνάση με την Τζάκι Κένεντυ), απεβίωσε σήμερα το πρωί στα 84 του χρόνια.

Τα τελευταία 2 χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά με παροιμιώδες σθένος και αξιοπρέπεια τερμάτισε και αυτό τον αγώνα. Τον τελευταίο αγώνα της ζωής του τον έδωσε με εντιμότητα, όπως έμαθε να ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Ο Απόστολος Βραχιολίδης εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, έχοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ήδη αναφέρθηκε η περίπτωση των γάμων του Ωνάση και η περιπετειώδης κάλυψή των από τον γνωστό δημοσιογράφο. 

Επίσης μεγάλος ντόρος έγινε με το...χαστούκι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ προς τον Απόστολο Βραχιολίδη, και ο σάλος που ξεσήκωσε. Το γεγονός ακόμη και σήμερα αποτελεί σταθμό στα δημοσιογραφικά συμβάντα και μάλιστα έγινε και τηλεοπτική εκπομπή από τη ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο. Ας δούμε εδώ επίσης τι γράφει στην ιστοσελίδα του ο έγκριτος δημοσιογράφος:https://www.mixanitouxronou.gr

Ο Απόστολος Βραχιολίδης υπήρξε επίσης ο ιδρυτής της ιστορικής εφημερίδος Χολαργού-Παπάγου "Ανεξάρτητος Παρατηρητής", εφημερίδα η οποία εδώ και χρόνια εκδίδεται από τον γιο του Γεράσιμο Βραχιολίδη. 

Οι αγώνες του για τις πόλεις Χολαργού και Παπάγου ήταν άοκνοι, ειδικά στη δύσκολη περίοδο της δικτατορίας, όπου μάλιστα βρέθηκε να οδηγείται στο Στρατοδικείο στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Υμηττό από τους οικοπεδοφάγους και την τσιμεντοποίησή του. Τελικά, η δίκη στο Στρατοδικείο δεν έγινε γιατί στο μεταξύ έπεσε το καθεστώς της δικτατορίας.

Ο Απόστολος Βραχιολίδης δημιούργησε τομές και στον χώρο της Οπτικής, αφού ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που εξέδωσε περιοδικό Οπτικών τη δεκαετία του 1970, ενώ υπήρξε από τους πρωοτοστάτες της ίδρυσης της Σχολή Οπτικών, η οποία -πράγματι- ιδρύθηκε αρχικά στα ΚΑΤΕΕ και αργότερα συνεχίστηκε στα ΤΕΙ.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τους τρεις γιους του και τέσσερα εγγόνια!

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 21-4-2021 στο στο κοιμητήριο Χολαργού στις 11 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom