Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Να τι έλειπε από τον Δήμο Ζωγράφου: Το πρώτο «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι στο πάρκο Γουδή! (φωτο)


Ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον σημείο ξεκούρασης έρχεται να προστεθεί στον Δήμο Ζωγράφου. Πρόκειται για το "έξυπνο" ηλιακό παγκάκι, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ και τοποθετήθηκε στο πάρκο Γουδή.

Το "έξυπνο" ηλιακό παγκάκι αποτελεί μια καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό της πόλης, με πολλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Παράλληλα, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων καθώς οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν όχι μόνο να ξεκουραστούν από την βόλτα τους στο πάρκο αλλά να φορτίσουν τις συσκευές τους και να απολαύσουν την πρόσβασή στο διαδίκτυο μέσω wifi.

Είναι μεταλλικής κατασκευής, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο, την υγρασία και τους βανδαλισμούς. Περιλαμβάνει ξύλινα καθίσματα 6 θέσεων, 4 θύρες φόρτισης κινητών τηλεφώνων (δυο κανονικής και δυο ταχείας φόρτισης), ασύρματη σύνδεση Wi-Fi internet, router 4G που υποστηρίζει 4G/3G/2G, ρελέ για αποφυγή ηλεκτροπληξίας και διακοπής τροφοδοσίας, γείωση σε όλα τα μεταλλικά μέρη της κατασκευής με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εντυπωσιακή η λειτουργία του το βράδυ καθώς όταν πέφτει ο ήλιος ενεργοποιείται αυτόματα ο λευκός φωτισμός τύπου LED, ο οποίος καλύπτει απόσταση 2 μέτρων.

Στις εργασίες τοποθέτησης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δήμα και Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς Δημήτρη Κολομπάτσο.

Ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και αναπλάσεις στον αστικό ιστό για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

******
Σχόλιο Ζείδωρον:
Η είδηση για το «έξυπνο» ηλιακό παγκάκι δημοσιεύθηκε την πρωταπριλιά στο site του Δήμου Ζωγράφου, αλλά δεν είναι ψέμα! 

Δεν γνωρίζουμε το κόστος του, αλλά αν είναι τόσο λειτουργικό και πολλά τα οφέλη του, μήπως θα ήταν χρήσιμο να τοποθετηθεί τουλάχιστον από ένα σε κάθε πλατεία της πόλης του Ζωγράφου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom