Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Θρίλερ με πλοίο στην Κρήτη: Ένας νεκρός και ένας ασθενής με συμπτώματα κορονοϊού!


Νεκρός μεταφέρθηκε ένας 55χρονος ναυτικός από τις Φιλιππίνες από δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στην περιοχή των Καλών Λιμένων νότια της Κρήτης. Ακόμα ένας Έλληνας ναυτικός έχει μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ όλο το πλήρωμα βρίσκεται σε καραντίνα.

Το δεξαμενόπλοιο HEROIC είναι ελληνικών συμφερόντων και οι δύο ναυτικοί νόσησαν ενώ βρισκόταν εν πλω, από την Αίγυπτο. Ο 55χρονος Φιλιππινέζος εντοπίστηκε νεκρός από τον καπετάνιο του πλοίου στην καμπίνα του, ενώ ο 59χρονος Έλληνας πρώτος μηχανικός νοσηλεύεται μετά την αεροδιακομιδή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη πραγματοποιηθεί τεστ κορονοϊού σε όλο το πλήρωμα, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα Δευτέρα ενώ βρίσκεται δεμένο αρόδου στο αγκυροβόλιο των Καλών Λιμένων, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια της αεροδιακομιδής του 59χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος του Φ/Γ "HEROIC" Ν.Π. 12030 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, γνωρίζεται ότι πρωινές ώρες σήμερα κατέπλευσε το εν λόγω πλοίο στο αγκυροβόλιο όρμου Καλών Λιμένων, προκειμένου να αποβιβάσει σορό 55χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος με τη συνδρομή του Ρ/Κ "ΠΥΡΡΟΣ" Ν.Π. 2077.

Συγκεκριμένα ο 55χρονος αλλοδαπός ναυτικός και ο 59χρονος ημεδαπός ναυτικός κατόπιν προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του πλου, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση στις καμπίνες τους , ώστε να εξεταστούν από ιατρικό προσωπικό κατά την άφιξη του εν λόγω πλοίου στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου. Κατόπιν των ανωτέρω ο προαναφερθείς αλλοδαπός ναυτικός εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου νεκρός στην καμπίνα του, ενώ το πλοίο έπλεε ανοικτά της Αιγύπτου με προορισμό τους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου. Το "HEROIC" παραμένει στο ανωτέρω σημείο, μέχρι να επιτραπεί ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν σε νεότερο Δελτίο Τύπου.

Το απόγευμα της Κυριακή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι διοικήσεις τριών ναυτεργατικών σωματείων ζητώντας την άμεση πραγματοποίηση ελέγχου από τον ΕΟΔΥ στο πλήρωμα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Από καταγγελίες των ναυτεργατών μελών του πλοίου M/V «HEROIC» της ναυτιλιακής εταιρείας NEREUS SHIPPING, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στους Καλούς Λιμένες Κρήτης, έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα με την υγεία των ναυτεργατών. 

Συγκεκριμένα στο πλοίο και ενώ βρισκόταν εν πλω απεβίωσε ένας ναυτεργάτης, ο Α’ Μηχανικός με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν και άλλοι ναυτεργάτες του πλοίου.

Απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του, να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος του πλοίου από την υπηρεσία του ΕΟΔΥ, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών και η έγγραφη ενημέρωση μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» 
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom